Intrigi.bg Политика Дончев обясни има ли шанс Васил Божков да бъде конкурент на ГЕРБ

Дончев обясни има ли шанс Васил Божков да бъде конкурент на ГЕРБ

600
0

„След периода на чука, идва финият танц“, заяви пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Той смята, че икономиката ни няма да бъде затворена заради новите големи цифри, които всеки ден виждаме.

Припомняме ви, че няколко дни поред ръстът на новозаразените с COVID-19  в страната е голям.

Относно намаляването на ДДС, той коментира, че това е временна мярка и напомни, че ресторантьорите са били изключително открити този път, че няма да има намаляване на цените. Според него, ако има полза от тази мярка, то ще  е насочено към осветляване на бизнеса.

Във връзка с мярката 60/40, Дончев заяви, че тя носи ползи и ще действа, докато е необходимо. На въпрос защо има много критики обаче за нея, вицепремиерът отговори на водещата на сутрешния блок: „И вас сигурно ви критикуват как водите. В България всичко винаги се критикува“.

Според него може да има нова актуализация на бюджета, но по думите му времето ще покаже това дали е нужно.

За изказването на министър Десислава Танева, вицепремиерът заяви, че не трябва да се бърка една неуместна реплика с корупцията. „Корупция има във всички сектори, но важното е как се реагира“, каза той.

Днес следобед, разкри вицепремиерът, ще се разбере кой какво е купил. Коментарът му е във връзка с искането на България да влезе в чакалнята на еврозоната. Той не пожела да говори повече по темата и напомни отново, че днес следобед ще стане ясно всичко.

Томислав Дончев прогнозира, че инфлацията в страната към края на годината ще бъде по-ниска.

За отношенията в правителството между ГЕРБ и Обединени патриоти, вицепремиерът заяви, че всичко е наред и обясни, че споровете са нормално нещо.

За това ли има шанс Васил Божков да бъде конкурент на ГЕРБ на политическата сцена, Дончев смята, че е нормално да се случват подобни неща. За sms – ите , според него обаче от членове на Министерски съвет се дават повече обяснения. На въпрос за оставка на някой, той попита дали е причина някой да бъде отстранен, ако напише на един лист, че е давал пари.

Относно дали е опасно сега политик да се срещне с бизнесмен сега,  вицепремиерът каза, че не бива да се стига до това в никакъв случай.

Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник пожела успех и напомни, че честният път е не да се дават съвети.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име