Intrigi.bg Спорт Домусчиев: Президентът на БФС трябва да може да налага мнение и да...

Домусчиев: Президентът на БФС трябва да може да налага мнение и да не е фалирал

160
0

Президентът на БФС трябва да е човек, който може да налага мнение и да не е фалирал. Това заяви собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев след заседанието на изпълнителния комитет, на което стана член на комисия, отговорна за въвеждането на видеотехнологиите в България.

„Трябва да е човек с характер, който да може да налага мнение. Трябва да е човек, който не е фалирал и знае как се ръководи една организация или бизнес. Трябва да е авторитет и да обича футбола. Това са основни мои изисквания към човека, когото бих подкрепил“, каза Домусчиев и посочи, че не смята да се кандидатира за поста.

Той добави, че би приел да е в следващия изпълком на БФС след конгреса на 7 юни, ако има общи възгледи с избрания президент. „Искам да видя има ли нужда от мен, кой ще е човекът и дали мога да работя с него“.

Според него спечелването на дуела с „Ференцварош“ и класирането на „Лудогорец“ за 1/16-финалите в Лига Европа е много голямо постижение, защото в Унгария правителството подкрепя футбола и строи стадиони. „Тук не е въпросът да сравняваш бюджетите на клубовете, а какво имат те и къде сме ние. Неминуемо унгарският футбол ще продължи да се развива и ще стават отборите им все по-силни.“

Домусчиев смята, че нивото в България се подобрява. „Радвам се, че има повече отбори, които играят като равен с равен с „Лудогорец“. Виждате, че „Лудогорец“ не се представя лошо на европейската сцена. Това, че „Локомотив“ (Пловдив), ЦСКА, „Левски“ и „Черно море“ играят като равен с равен, показва, че нивото се вдига.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име