Intrigi.bg Крими Доживотен затвор грози англичанина с 53 самоличности в родината му

Доживотен затвор грози англичанина с 53 самоличности в родината му

970
0

Доживотен затвор предвижда британското законодателство за престъплението, в което Оуен Уолкот е обвинен.

Днес в Бургаския окръжен съд се гледа мярката за неотклонение спрямо измамника с 53 самоличности, който трябва да бъде екстрадиран на Острова. Прокурор Диян Петров разкри пред журналисти, че през последните две години Уолкот е обитавал великотърновския хотел „Килифарево“. За момента няма данни с какво се е занимавал и дали е извършил престъпления на територията на България. Единственото, което се знае, е, че в началото на февруари Уолкот е бил задържан от местните власти за шофиране в нетрезво състояние.

По време на заседанието стана ясно, че трите имена на британеца са Оуен О’Нийл Уолкот. Той обаче не разпознава своето презиме, тъй като през повечето време е използвал фалшиви самоличности. В момента обвиняемият също е без лични документи.

В крайна сметка съдия Захарин Захариев остави 41-годишния британски поданик в ареста, съобщи burgas24.bg.

Припомняме, 41-годишният Британски гражданин Оуен Уокът беше задържан на 11 март в град Бургас, България, по искане на британската полиция. За Уокът е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА), от съд в Лийдс, Великобритания. Той е извършил серия въоръжени грабежи на автосервизи, на територията на град Лийдс. Полицията в Бургас каза че, британецът се укривал в България, като използвал 53 самоличности. Британската полиция посочила на българската полиция район, в който Уокът се укрива. Той е задържан на 11 март в района на Гимназията за изучаване на чужди езици „Васил Левски“ (Руската гимназия).

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име