Intrigi.bg Мистерии Доброта и нежност в окопа

Доброта и нежност в окопа

133
0

Агенция „Ройтерс“ представя в края на годината историите зад някои от снимките на 2021 година, разказани от фотографите, които са ги направили.

Володимир, член на украинските въоръжени сили, си играе с кученца в окоп на линията на разделение от проруските бунтовници в Донецка област, Украйна. Снимката е 10 април 2021 г.

Фотографът на „Ройтерс“ Олександър Клименко разказва: „През април 2021 г. снимах украински войници на фронтовата линия, които чакаха, докато светът наблюдаваше с тревога голямото струпване на руски войски по границата на страната. Бях пристигнал на тази позиция в 5:15 ч. сутринта, след като през нощта тя беше обстрелвана от проруските бунтовници в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР).

Вова, войникът от снимката ми, ми беше показал ръба на окопа, откъдето често стрелят вражески снайперисти, докато слънцето изгряваше. Когато седнахме, забелязах как едно кученце изтича към Вова, а след това и друго. Докато той галеше кученцата, наблюдавах как лицето на Вова се променя, ставайки нежно и замислено.

Вова ми каза, че кученцата са се родили съвсем наскоро и войниците се грижат за тях. „Храним ги с това, което ядем ние“. За войниците, които постоянно живеят в такава опасност, безусловната доброта и обич на едно животно може да им напомни за дома и по-спокойния живот. След 20 минути на тази позиция чухме изстрел от вражеска минохвъргачка и побягнахме да се прикрием. Три часа след като си тръгнах, снайперист рани украински войник.

Ние, репортерите, често ставаме свидетели на насилие, разрушения и смърт, но да видя как войник в окопите проявява доброта и нежност към животните ми напомня за доброто и човечността в света.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име