Intrigi.bg Политика Дни след похвалата от Борисов укрепеното срутище към Рилския манастир пак затвори...

Дни след похвалата от Борисов укрепеното срутище към Рилския манастир пак затвори пътя

348
0

Огромна скала падна при новоизградената подпорна стена над село Пастра по пътя за Рилския манастир, като затвори пътя и в двете посоки, съобщи БНР. Срутването е станало в момент, когато не са минавали автомобили и няма пострадали. По информация на „Нова телевизия“ преминаването в участъка ще е невъзможно най-рано до утре вечерта – дотогава се очаква тежка техника да почиства трасето, а в неделя геолози ще правят повторни огледи.

В съобщение до медиите агенцията „Пътна инфраструктура“ обясни, че причината за случилото се е „преовлажняване на скатовете по трасето на пътя за Рилския манастир“, активизирало поредица от свлачищни процеси в последното денонощие. Оттам увериха, че са предприети нужните действия за разчистване на пътното платно, на джоб стените по трасето и на всички пътни принадлежности от падналата скална маса на пътя.

Инцидентът става по-малко от две седмици, след като премиерът Бойко Борисов инспектира новоизградената стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4.1 м и се похвали, че всеки пътуващ към Рилския манастир ще може да мине по хубав и безопасен път. Ремонтът, по данни на Борисов, е струвал 6 млн. лв.

Днес под публикацията в официалния фейсбук профил на премиера от инспекцията се появиха снимки от срутването:

Съоръжението беше укрепено след предишно срутване в края на октомври, когато пътят отново стана неизползваем. „Искам тук да е като картичка, – като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо“, обясни на 29 декември Борисов, докато оглеждаше стената заедно със зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

К

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име