Intrigi.bg Политика Дипломати пред пресата: Борисов по гаменски гази дипломатическия протокол и правилата на...

Дипломати пред пресата: Борисов по гаменски гази дипломатическия протокол и правилата на добрия тон

2369
5

Вчера чрез преки включвания на всички възможни медии мнозина българи видяха тържествена обиколка на премиера Борисов около трасето на газовата връзка между България и Гърция, близо до селата Войводово и Орлово. Сподирян от орда клакьори и блюдолизци, премиерът-светило сътвори серия от дипломатически гафове.

Мнозина от нас бяха втрещени от грубото фамилиарничене на Борисов спрямо наскоро назначената посланичка на Съединените щати у нас госпожа Херо Мустафа.

Резултат с изображение за Херо Мустафа.

Потърсихме мнението на дългогодишни дипломати от кариерата, посланици на България и преподаватели по протокол в Дипломатическата школа у нас.

„С държанието си с американската посланичка Борисов затвърждава най-лошите предразсъдъци и представи, които някои хора на Запад имат за българите като груби, примитивни същества. В цялата си кариера не съм срещал подобно дебелашко фамилиарничене, нарушаване на личното пространство на други хора, особено ако те са жени”, заяви единият от нашите събеседници.

„Поведението на Борисов е изключително неподходящо за публични места и спрямо политически лица и дипломати. Липсата на елементарно възпитание и пренебрегването на най-обичайни стандарти за общуване превърнаха и вчерашната политическа акция на Борисв в манифестация на примитивизъм и незачитане на вековни норми за цивилизовано общуване”, заяви вторият посланик.

Но къде са специалистите от отдел „Протокол” на Министерския съвет, експертите по Пи Ар, имиджмейкърите, които би трябвало да програмират, да контролират и да коригират всяка стъпка и фраза на политическия лидер на партията и държавата?

„Оставете това! Кой може да каже нещо на премиера-слънце? Та той се къпе в лъчите на собствената си слава и не допуска ничий опасения, тревоги или препоръки. Борисов така и не разбира, че неговото фамилиарничене отблъсква, а не привлича към българската кауза вероятни симпатизанти и партньори”, категоричен бе по-възрастният дипломат.

„Американците са сърдечни и спокойни хора, които предпочитат неформалното общуване. Но те никога не прекрачват границите на добрия тон, не си позволяват фриволно поведение, не нарушават личното пространство на събеседника, особено на жена. Държанието на Борисов е недопустимо. То напомня маневрите на булдозер в кабинет по мозъчна хирургия”, завърши наш дългогодишен посланик в държави от Западна Европа..

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

5 КОМЕНТАРИ

    • Е, Борисов – може, Пулев – не! Защо? Лицемерие!!!!! Слагане! Лизане на дебел з….к!Позьорство! Потъпквате на собственото достойнство! Ако Радев беше направил тази УНИКАЛНА простащина, щеше да има вой до небето. И с право! Това гадно, излагащо ни поведение не трябва да се толерира!

  1. Утайката е станала каймак, а даже има научно обяснение за това. https://nauka.offnews.bg/news/Skeptik_3/Efektat-na-Daning-Kriuger-ili-kak-glupavite-sa-tvarde-glupavi-za-da-r_42.html#
    За сметка на това господари на ефира за царе, но в техния клип можеха да вмъкнат целувката на Пулев със Суши.
    https://gospodari.com/mobile/бойко-борисов-покори-сърцето-на-американската-посланичка-(видео)-videom177266.html

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име