Intrigi.bg Политика Дипломатите-шпиони имат 48 часа да напуснат страната

Дипломатите-шпиони имат 48 часа да напуснат страната

464
0

България реши да изгони руските дипломати, замесени в шпионски скандал.

Високопоставените служители имат на разположение 48 часа, за да напуснат страната ни. Припомняме, че днес прокуратурата разпространи информация за двама дипломати на Кремъл, които са изнасяли чувствителна за страната ни информация. Става въпрос за държавни тайни, отнасящи се до механизма на изборния процес у нас и информация за енергетиката и енергийната сигурност на България.

Часове след като информацията беше разпространена, МВнР реши да обяви двамата дипломати за персона нон грата, а по-късно стана ясно, че България е решила да ги изгони от страната. Срокът, в който трябва да напуснат държавата, е 48 часа.

От своя страна пък Кремъл официално мълчи. Неназован източник обаче обяви пред руската държавна агенция ТАСС, че действието на София е “пърфомънс на властите” и заяви, че страната ни изглежда глупаво.

“Руската страна си запазва право за ответни действия. Заедно с това смятаме решението на българските власти да разпространят тази информация в публичното пространство преди да бъде официално уведомено Посолството за неотговарящо на традиционно конструктивния дух на отношенията между държавите ни”, се казва в съобщение на официалната страница на руското дипломатическо представителство във Facebook.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име