Intrigi.bg Политика Димитър Манолов: На един собственик са му предложили литър дезинфектант за 900...

Димитър Манолов: На един собственик са му предложили литър дезинфектант за 900 лева

42
0

Господ да ни е на помощ. Сега ще видим и такива социопати, които правят дарения под условия и други, които са грижливи стопани. Това каза синдикалният лидер Димитър Манолов по БТВ.

Искам да съм по-прав от министъра на финансите. Работодателите сега си спестяват разходи. Трябва в крайна сметка да им излезе сметката. Искам песимизма да е повече от оптимизма.

Работодателят може да дава 100 процента платени отпуски само от миналата година. За тази може да даде половината, за да могат хората все пак да отдъхнат. Нямат право да пускат в неплатен отпуск. Неплатеният отпуск е право само на работника. Най-лесното нарушение е работодателят да принуди работника да излезе в неплатен отпуск.

Когато започна тази история, първите няколко дни се бяха притаили разни политикани. За съжаление отново изпълзяха от дупките си. Да гледаме какво прави Франция има смисъл само ако сме като тях. Нека да си гледаме нашата кочинка. Без съмнение безработица ще се увеличи. Въпросът е нивата да не са плашещи. Нека да стискаме да отминат фактите.

Не може спекулата да се овладее със закон. Няма как да контролираш цени със закон. През 91-ва имаше цял закон за спекулата. Води  до дефицит и неофициален пазар. Ако държавата иска да участва в процеса, да напазарува отнякъде тези стоки и да ги предложи на дадено място. Трудно ще е в ресторантьорството и туризма. Видяхме няколко случки в огромни предприятия и ми се иска това да приключи час по-бързо. Моят колега Пламен Димитров разказа случай, където на един собственик са му предложили литър дезинфектант за 900 лева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име