Intrigi.bg Булевард Димитър Главчев заклет рокаджия и планинар

Димитър Главчев заклет рокаджия и планинар

76
0

Заклет планинар и „скромен счетоводител“. Така най-често може да бъде чут да описва себе си бъдещият служебен премиер Димитър Главчев.

Преди дни председателят на Сметната палата получи от Румен Радев мандата за съставяне на служебно правителство, след като единствен той от малцината, които бяха на разположение на президента, се съгласи да се нагърби с тежката и отговорна задача да изведе страната ни до следващите предсрочни парламентарни избори.

В следващите няколко месеца на Главчев ще му се наложи да се откаже от най-голямата си страст – покоряването на върховете. Бившият председател на Народното събрание използва всяка свободна минута, за да се потопи в магията на планината, а това личи от профила му във фейсбук, видя ПИК.

Страстният планинар запечатва гледките, които се откриват пред очите му по време на излети, в невероятни фотографии, които споделя със своите 5000 приятели в социалната мрежа.

Досега през уикендите най-често новият премиер можеше да бъде засечен да катери пътеките из Витоша – любимото му място за релакс и отмора. „От Витоша по-високо нЕма“, споделя той за поредната серия от кадри към един от походите му.

Покорил е и връх Мусала – първенеца на Рила, и то точно навръх Националния празник 3 март тази година. Боянският водопад също е сред предпочитаните от него места.

Близки до финансиста издават, че освен планинар той е и запален по ските, велосипеда, футбола и дори бойните изкуства. Но последните две оставил в миналото. Преди много години е бил дори лекоатлет. Днес говори свободно английски и руски, обича да чете книги, да посещава изложби.

Открай време е фен на рок музиката, а сред фаворитите му са „Юрая Хийп“, „Дийп Пърпъл“, Ерик Клептън.

Димитър Главчев е и хаджия, тъй като е посетил Божи гроб в Йерусалим. И то навръх Великден през 2008 г.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име