Intrigi.bg Политика Димитър Главчев: Елена Йончева ще е следващият лидер на БСП

Димитър Главчев: Елена Йончева ще е следващият лидер на БСП

792
0

Вчерашният форум на БСП се занимаваше основно с ГЕРБ. Това беше един рецитал на дует Нинова-Йончева с тема ГЕРБ и Бойко Борисов. Те нямат каква политика да предложат. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев в ефира на „Събуди се”.

„Впрочем евроизборите, колкото и да нямат общо с местното самоуправление, толкова и имат, тъй като всичко, което  е направено е плод и на програмите за солидарност на ЕС”, обясни той.

Депутатът коментира с ирония критиките на БСП, че премиерът Бойко Борисов е бос на мафията, а държавата е превзета от корупция.  

„Те не се занимават с това, което ще предлагат на българските граждани. Има един документ „Визия за България”, който по-скоро е подходящ за парламентарни избори, а те го представят две години след изтеклите парламентарни избори, т.е. с двегодишно закъснение. Най-вероятно програмата за евроизборите ще е я представят след две години. Движат се с едно закъснение от 2 години”, каза той.

Депутатът изрази мнение, че е възможно Елена Йончева да бъде избрана за следващ лидер на левицата, тъй като с речта си е успяла да обедини всички присъстващи на Конгреса на БСП. „С изявата си на Конгреса, Елена Йончева може би не само ще заслужи първото място в евролистата, но тя се превръща в един сериозен потенциален кандидат за председател на БСП. Тя съумя да обедини всички на Конгреса, което г-жа Нинова не успява”, заяви Димитър Главчев.

Според Главчев на Националната среща на ГЕРБ в НДК премиерът Борисов е припомнил основни принципи, с които е създадена партията.

„Нищо ново – спазване на правилата, законите и работа в името на гражданите. Просто това беше припомнено. Нито е с елемент на скарване, по-скоро надъхване”, добави той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име