Intrigi.bg Мистерии Джон Кенеди – връзките с мафията, изневерите, лъжите

Джон Кенеди – връзките с мафията, изневерите, лъжите

142
0

Джон Фицджералд Кенеди е известен като президента, който се доближава най-близо до американския идеал.

Млад, красив, очарователен, енергичен, твърд по отношение на убежденията си, но въпреки това добър дипломат и слушател.

Той е първият католик, който влиза в Овалния кабинет, лидерът, който се изправя очи в очи със заплахата СССР и човекът, чиято амбициозност отвежда първите хора на Луната.

Кенеди е човекът, на чиито плещи тежи отговорността да възроди демокрацията в страната си и който заедно младата си и интелигентна съпруга Джаки Кенеди превръща Белия дом в същински Камелот.

Източник: Getty Images/Guliver

На 22 ноември тази година се навършиха 56 г. от убийството на 35-ия американски президент.

И макар Кенеди дълго време да е възприеман като слънчевия лъч в американската политика, той също има своите не толкова положителни качества.

Днес ще обърнем поглед към неговата тъмна страна, която често остава зад кулисите, далеч от прожекторите и от тълпите, копнеещи да се докоснат до обичания си президент.

Маркетингов продукт

Кенеди не се появява просто от нищото. Много хора смятат, че баща му – магнатът Джоузеф Кенеди, изиграва голяма роля във формирането на неговия медиен и обществен образ.

Източник: Getty Images/Guliver

Джоузеф Кенеди се ражда през 1888 г. в имигрантското семейство на ирландски католици. Описват бащата на президента Кенеди като един изключително амбициозен, талантлив и непреклоним човек. Джоузеф завършва висшето си образование в Харвард и с огромния си успех в професионалния живот съумява да даде път на сина си към Белия дом.

Някои дори казват, че желанието на Джоузеф да направи сина си президент, било почти маниакално.

Да спечелиш „Пулицър”, но не точно

През 1956 г., в ролята на действащ сенатор от Масачузетс, Кенеди публикува книгата си „Образи на смелостта”, в която са описани осем портрета на представители от Сената на САЩ.

Източник: Getty Images/Guliver

Книгата печели наградата „Пулицър” за най-добра биография. Много хора обаче твърдят, че Кенеди не е истинският автор на книгата и, че баща му е платил на други хора, които да я напишат.

Жените – най-голямата му слабост

Всички са чували историите за Джон Кенеди и празненствата, които е организирал в Белия дом с присъствието на жрици на любовта.

През същото време президентът е натоварвал охраната с отговорността да пазят съпругата му, така че да не припарва наблизо.

Източник: Getty Images/Guliver

Съществуват десетки слухове за връзките на Кенеди и с редица популярни дами от неговото време като Мерилин Монро и Одри Хепбърн са само малка част от тях.

Връзките с мафията

Сиймур Херш, който печели „Пулицър” с книгата си за клането в Ми Лай, уверява, че през 1960 г., за да подкрепи сина си в президентската кампания Джоузеф Кенеди сключва споразумение с чикагския мафиот Сам Джанкана.

Кенеди-старши обещава на Джанкана услуги, които синът му Джон ще извършва от позицията си на държавен глава.

Източник: Getty Images/Guliver

Това, според Херш, накланя везните в полза на Кенеди в Илинойс.

Фидел Кастро и обсебването

Според Херш Джон и брат му Робърт са били обладани от идеята за смъртта на Фидел Кастро, като за целта са били в постоянна връзка с ЦРУ.

Самюел Халпърн, бивш член на ЦРУ, разказва от първо лице: „Не знаеш какво е напрежение, докато тези двамата не ти застанат на главата. Не усещахме, че правим нещо в полза на САЩ в Куба, а сякаш извършвахме семейна вендета”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име