Intrigi.bg Булевард ДЖОН БОН ДЖОУВИ И ДОРОТЕА ХЪРЛИ – КОГАТО ЛЮБОВТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ДРОГА,...

ДЖОН БОН ДЖОУВИ И ДОРОТЕА ХЪРЛИ – КОГАТО ЛЮБОВТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ДРОГА, КЪМ КОЯТО СИ ЗАВИСИМ

183
0
NEW YORK, NY - APRIL 09: Dorothea Bongiovi (L) and Jon Bon Jovi attends the Food Bank for New York City's Can Do awards dinner gala on April 9, 2014 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Food Bank For New York City)

Помните ли как беше през 90-те? Рок-групите на деня бяха  Aeorosmith, Guns’n’Roses, The Police, Queen… И, разбира се, обожавахме Стив Тайлър,  Стинг, Аксел Роуз, Слаш  и Фреди. Но само като гръмнеше интро солото на барабаните в рок-химна „Always“ и сърцето на всяко момиче започваше да бие със 150 удара в минута. Защото всички, ама наистина всички си падахме по сладура от Ню Джързи с русо-кестенявата грива, космати гърди, секси дупе и разкошна усмивка. Искахме именно Джон Бон Джоуви да ни положи в „Bed of roses“ (легло от рози), да ни даде  малко от неговото „Bad madicine“ (лошо лекарство), а после „Never Say Goodby“ (никога да не каже сбогом). За разлика от колегите си в този музикален бранш обаче рокаджията така и не даде шанс на нито една фенка, на нито едно „груупи“ да изживее дори мимолетен романс с него. Защото той беше и си остава мъж само на една жена, на неговата ученическа любов – Доротеа Хърли.

The Cinema Society With Chrysler & Bally Host The Premiere Of "Stand Up Guys" - After Party

Правилото на петте секунди

1980 година. Гимназия Sayreville War Momorial в Ню Джързи. Джон не е учил предния ден и се явява в час неподготвен за теста по история. Това обаче не му се случва за първи път и както винаги хладнокръвно се опитва да препише от  съученичката на чина пред него. Не се знае дали е успял и каква оценка е изкарал на теста. Знае се обаче, че това е моментът, в който Джон среща бъдещата си жена в лицето на момичето, от което преписва. Да станат гаджета обаче и дума не може да става, понеже по онова време Доротеа излиза с Боби, който отгоре на всичко е най-добрият приятел на Джон. В един хубав ден обаче Боби се записва в армията и напуска града. Ръководейки се от правилото на петте секунди, според което е приемливо да вдигнеш храна, която си изпуснал на земята, и да я изядеш, Джон стоически изчаква не пет секунди и не пет дни дори, а цели три седмици преди да предложи на Доротеа да станат гаджета.

Когато започват да “ходят”, музикалната кариера на Джон тепърва набира скорост. През 1983-а, едва 21-годишен, Джон основава банда, която кръщава на себе си. През следващите две години групата издава два албума, а дебютният им сингъл „Runway“ успява да влезе в класацията Топ 40. През 86-а Бон Джоуви се сдобиват с международна слава, след като третият им албум  Slippery When Born, който съдържа три убийствени хита, продава над 20 милиона копия.

Мда, времената определено не са особено подходящи за изгряваща млада рок звезда да се жени и да създава семейство. Затова двамата с Доротера решават да не бързат и да видят как ще се развият нещата.

Middle Class Advocacy Group Summit With Jon Bon Jovi

Предложението и сватба във Вегас

Е как да се развият нещата? По-хубаво от това, което се случва на бандата през следващите години, няма как да стане! Продължават да валят хитове, пари и слава. Въпреки живота на колела и страховито нарастващия брой фенки, Доротеа все още не проявява и капка съмнение във верността на своя Джон и е убедена, че това е нейният човек.

Годината вече е 1989-а. Излезлият неотдавна албум на групата „New Jearsy“ вече е номер едно в класациите. Бандата получава покана за концерт в зала „Форум“ в Ел Ей и за три вечери отсяда в красивия, обзаведен в стил арт деко хотел „St. James Club“, който се намира на самия булевард „Сънсет“.  И точно там се случва, в този хотел. Ето как музикантът си спомня крайно емоционалния и много важен момент в живота на всеки мъж, а именно моментът, в който е предложил на съпругата си.

„Дръпнах завесата в стаята и отсреща видях себе си на огромен билборд. Обърнах се към Доротеа и казах: Хрумна ми една идея. Защо не го направим сега? Да се оженим. Да не си откачил, отвърна тя. Хайде де, продължих да я увещавам. По-добър момент от този сега – здраве му кажи.” Не се налага да я убеждава още дълго. Така двамата духват за Лас Вегас, без да кажат на никого. Наемат малък чартърен самолет, после се мятат на едно такси и се женят за десет минути. Таксистът е свидетел на бракосъчетанието, но не се знае дали някой имитатор на Елвис ги е венчал, както обикновено става по филмите. Младоженците дори не остават да пренощуват, а се връщат в Лос Анджелис още преди магазините да затворят. На следващия ден, неделя, двамата все още се държат така все едно нищо не е станало. В понеделник обаче новината, че Джон Бон Джоуви се е оженил гръмва в популярното телевизионно шоу Entertainment Tonight.

Food Bank For New York City's Can Do Awards Dinner Gala - Inside

По дяволите всички – любовта триумфира!

В началото бракът на любимата рок звезда на Америка се посреща с вълна от неодобрение. Фенките реват неудържимо, репортерите повдигат вежди в недоумение как така са пропуснали да отразят такова събитие и дори майката на певеца е в потрес и не иска да говори със сина си. Как така хлапето си позволява да се жени, без да каже и дума! Та това е пълно безобразие! Мениджърът на звездата също не е във възторг. Според него от чисто бизнес гледна точка подобна постъпка е повече от детинска и крайно недалновидна. Виж, моля ти се, какво направи – сега милиони фенове по света са бесни, че идолът им се държи като малоумен тийнейджър и това неминуемо ще доведе до спад в продажбите! Но на влюбените гълъбчета изобщо не им пука. По дяволите мениджъри, пиари, роднини, фенки, по дяволите всички, на които не им харесва, че са се оженили! Те се обичат, искат да са заедно и точка по въпроса.

И, боже, колко само са били прави да не допуснат другите да им се месят  в живота, опитвайки се да ги разделят!

Hampton Water Rosé Celebrates LA Launch At Harriet's Rooftop

Ако те е страх от мечки, не ходиш в гората

В семейния живот Джон винаги е бил мечтателят, визионерът с лудите идеи. Докато Доротеа е олицетворение на рационалността и здравия разум. Тя е тази с ножицата, конците и лепилото, която поддържа цялата сложна композиция и не й позволява да се разпадне.

“Аз съм част от една от най-успешните рок групи в света за последните 30 години,” казва Джон Бон Джоуви. “Не съм светец. Бога ми, колко само рождени дни и училищни пиески съм пропускал през годините, защото съм бил по турнета! Обаче когато се оженихме, Доротеа знаеше какво я очаква. Не е като да влезе в киносалона по средата на филма и да почне да се чуди какво става. През всички тези години тя беше на сто процента вътре в играта и никога не се оплака. Разбираше, че това е моят живот и че нямаше как да е по-различен. Но и аз не съм поставял на изпитание търпението и толерантността й. Не съм от хората, които ще си харесат полуголото момиче от страница 12 във вестника и ще си я поръчат за по-късно. Нямам любовници в този или онзи град, затова и няма как да прочетете някаква такава пикантерия за мен.”

Въпреки класическия си рокаджийски вид и поведение, извън сцената Джон Бон Джоуви никога не си е падал по лайфстайла, характерен за бранша – секс, наркотици и рокендрол на макс. А защо е така? Ето обяснението на музиканта:

“Не се вълнувам от факта, че билетите за концертите ни са изкупени за десет вечери напред. Това е просто работа, за която ми плащат добре, и на която мога да си позволя да ходя облечен с тениска и непрани дънки. Оттук нататък нищо друго не ме интересува. Защото всичко това… целият този шоу бизнес… това е просто един басейн, в който  плувам отдавна и затова знам, че е доста плитък. “

Дотук с философските метафори.

Jackie Robinson Foundation Robie Awards Dinner

Животът като любовно приключение и бизнес партньорско начинание

Нормално е след 40 години, прекарани в “плиткия басейн” на шоу бизнеса и в дълбоките води на брака, хората да се чудят какво е разковничето на успеха за тези двамата. “Взаимното уважение,” е отговорът, който Джон дава в интервю за People. “И освен това ние се харесваме и продължава да ни е също толкова готино да се мотаем заедно, както по времето, когато бяхме гаджета.”

А ”гаджетата” вече гонят 60-те. Имат една дъщеря и трима сина – Стефани Роуз (р.1993), Джеси Джеймс (р.1995), Джейкъб Хърли (р. 2002) и Ромео Джон (р. 2004).

Освен че е музикант от световна класа, талантлив актьор, един от 50-те най-красиви хора на света според People Magazine за 1996 г., както и най-сексапилната рок звезда на 2000 г., Джон Бон Джоуви може да се похвали и с още неща. С годините той се доказа като умен предприемач и сърцат филантроп. През 2006 г. става първият посланик на Habitat for Humanitу и като такъв задачата му е да привлече вниманието на световната общественост  към благотворителни каузите на организацията. Основатаната от него организация  The Jon Bon Jovi Soul Foundation  вече 15 години се бори за това да прекъсне порочния кръг между бедността и живота на улицата. JBJ не само предоставя най-необходимото на бедствaщи хора, останали без подслон, но и прави всичко възможно да елиминира първопричините за бедността в определени общности в страната. А всички, които желаят да похапнат в  някое от двете страшно популярни соул кухни на JBJ, подпомагат с дарения или благотворителен труд работата на организацията.

Jackie Robinson Foundation Robie Awards Dinner

А да, и да не забравим виното!  Последното бизнес начинание на рок звездата е собствена марка розѐ под името Diving into Hampton Water, която разработва в сътрудничество със сина си Джеси и френския сомелиер Жерар Бертран. Тандемът баща-син  се оказва успешна комбинация, защото тяхното вино става хит сред любителите на напитката по Източното крайбрежие.

Какво да кажем за финал на тази доста неконвенционална рокендрол романтична история? Ами май нищо не е по-подходящо от един простичко звучащ рефрен от текст на песен на групата, написан през далечната 88-а:

Имахме нещо, в което да вярваме,

макар и да не бяхме сигурни какво е то.

Само Господ май е бил наясно.

И се обзалагам, че планът му е бил

ти да се родиш, за да бъдеш моя,

а аз, скъпа, за да бъда винаги до теб.

 (Born to Be My Baby)

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име