Intrigi.bg Спорт Джокович благодари на Сърбия и добрите хора по света за подкрепата

Джокович благодари на Сърбия и добрите хора по света за подкрепата

157
0

ЮНовак Джокович отправи благодарствено послание към Сърбия и „добрите хора по света“. Това е първото му съобщение след анулирането на визата и задържането му при пристигането му в Австралия.

„Благодаря на моите близки, семейството ми, Сърбия и всички добри хора по света, които ме подкрепят“, написа Джокович в „Инстаграм“.

Водачът в световната ранглиста се насочи към Мелбърн с желанието да защитава титлата си на Australian Open. На място обаче граничните власти го задържаха и впоследствие изпратиха в хотел, използван като център за задържане.

Медии в Австралия съобщават, че Джокович и още 20-ина тенисисти са получили одобрение да играят в Australian Open с медицински изключения и по този начин да заобиколят изискването за задължителна ваксинация.

Решението за това дали Джокович ще бъде депортиран ще се гледа в понеделник.

Водачът в световната ранглиста получи подкрепа от тенисисти, сред които Марин Чилич, Джон Иснър и дори австралиеца Ник Кириос, с когото във времето имаха задочни спорове по различни теми. „Вижте, аз определено вярвам в действията. Аз се ваксинирах заради другите и заради здравето на майка ми, но начинът, по който приемаме ситуацията с Новак е лош, наистина лош. Като тези мемета и заглавия – това е един от големите шампиони, но в края на краищата е човек. Трябва да сме по-добри.“

Съпругата на Джокович – Йелена, поздрави сърбите за Коледа. „Бихме искали да сме заедно днес, но успокоението ми е, че поне сме здрави. И ще израснем от този опит“, написа тя в „Туитър“.

Говорител на граничните власти в Австралия е заявил, че е завършило разследването на визовия статус на две лица, свързани с Australian Open. „Можем да потвърдим, че едно лице напусна доброволно Австралия. Можем също да потвърдим, че визата на трето лице е анулирана. Този човек е отведен в имиграционен център в очакване на извеждане от Австралия“, посочва говорителят, цитиран от „Индипендънт“.

Един от играчите с анулирана виза е чехкинята Рената Ворачова, която вече игра мачове на двойки в турнира в Мелбърн. Тя е настанена в хотела, в който е и Джокович, обявиха от чешкото външно министерство.

Australian Open започва на 17 януари.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име