Intrigi.bg Булевард „Дженифър Анистън трябва да бъде убита“: Смущаващите имейли на Уайнстийн

„Дженифър Анистън трябва да бъде убита“: Смущаващите имейли на Уайнстийн

132
0

Харви Уайнстийн е стигал до крайности в личната си кореспонденция с журналисти, лица от медийната индустрия и популярни бизнесмени. И под „крайности“ не разбирайте прояви на сексуален тормоз и насилие, в каквито бившият холивудски продуцент беше неколкократно обвинен.

Уайнстийн се е молил за помощ и подкрепа на някои от най-влиятелните хора в САЩ, когато #MeToo вълната доведе до редица истории за неговите похождения и неуместно поведение.

Сред тези истории е и такава, че той е опипвал звездата от „Приятели“ и „Сутрешното шоу“ (The Morning Show) Дженифър Анистън. Такъв слух се появява през 2017-а и репортер пише на продуцента с молба за коментар по темата.

„Джен Анистън трябва да бъде убита“, пише Уайнстийн в отговора си, изпратен на 31 октомври 2017 г. и видян от Variety.

Имейлът е част от около 1000 страници с документи по делото за изнасилване, по което Уайнстийн беше признат за виновен. Съдът в Ню Йорк позволи достъп до документацията по делото във вторник – ден преди да стане ясно каква присъда ще получи бившият холивудски продуцент.

Всъщност представител на Дженифър Анистън коментира, че историята с опипването от страна на Уайнстийн е невярна. Допълва, че актрисата по никакъв друг начин не е била тормозена от него.

Но друга част от разказите за Уайнстийн очевидно са и ако се съди по подбора му на думи в други имейли, той сам признава това.

Когато в края на 2017 г. тръгва вълната от обвинения срещу него, продуцентът започва да търси подкрепа от всички възможни страни, включително милиардери и други холивудски величия.

Сред хората, които е молил за помощ с имейли, са Майкъл Блумбърг, Куентин Тарантино, Тед Сарандос от Netflix, Джеф Безос и шефът на Apple Тим Кук.

В документите, разкрити от съда, не присъстват отговори от тези хора, така че не е ясно дали те изобщо са отговорили и в случай, че са го направили, какъв е бил отговорът им. Писмата са изпратени на 8 октомври – три дни след като New York Times публикува статията си за обвиненията в сексуален тормоз и насилие срещу Уайнстийн.

Той моли влиятелните си познати да му помогнат да съживи кариерата си и ги призовава да му изпратят писма, в които да демонстрират подкрепа за него.

„Нямам нужда да правите публични изявления – просто лични такива до моя gmail адрес, в които казвате, че ме подкрепяте за това да се подложа на терапия и да получа помощта, от която се нуждая, преди бордът да ме уволни“, пише Уайнстийн на Тим Кук и Еди Кю от Apple.

В писмото си той признава, че в „трудна позиция“ и че „ще се оправи“, но дотогава ще излезе в отпуск, за да подобри здравословното си състояние. Подчертава, че ако бъде уволнен от компанията си (както се случи), това ще го „унищожи“ и ще доведе до голяма съдебна битка.

Прави и интересен коментар: „Много от обвиненията са неверни, но се нуждая от помощта ви що се отнася до това писмо с подкрепа.“

Подобни писма той изпраща и на други популярни личности, хора на властови позиции в агенции, телевизионни компании и др. На шефа на Netflix Тед Сарандос пише: „Сега се нуждая от приятелството ти“, като от него също иска писмо, изпратено до борда на продуцентската къща The Weinstein Company.

„Има много неверни обвинения и след време ще го докажем, но сега съм лицето на лошото поведение“, пише продуцентът на шефа на Amazon Джеф Безос.

Също така търси контакт и с Куентин Тарантино, с когото заедно са работили по редица филми. Пише на тогавашната агентка на режисьора, която днес е и негова съпруга – Даниела Пик: „Трябва да говоря с Куентин днес – дали е на разположение? Ще го оценя, ако ме уведомиш, благодаря ти“.

От изнесената по делото кореспонденция, която Уайнстийн е имал с други хора, отново проличават търканията с неговия брат. Боб Уайнстийн пише на Харви, че той заслужава „награда за цялостен принос“ за „чистата диващина, безнравственост и безчовечност, за нещата, които си извършил“.

Боб ясно казва, че не вярва сексуалните актове да са били доброволни и казва на брат си, че трябва да бъде лекуван, но не за това, че е пристрастен към секса, а за това, че е „сексуален хищник“.

В сряда, ден след като стана известно съдържанието на имейлите, Уайнстийн беше осъден на 23 години затвор. Присъдата за 67-годишният е по наказателното дело рещу него за изнасилване и сексуално насилие спрямо две жени.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име