Intrigi.bg Политика Деси Радева отговори на Борисов за „костинбродската кукувица“, пусна „Кукавица“ на Цеца...

Деси Радева отговори на Борисов за „костинбродската кукувица“, пусна „Кукавица“ на Цеца (Видео)

458
0

Съпругата на президента Румен Радев Десислава посвети песента „Кукавица“ (в превод от сръбски „Страхливец“) на премиера Борисов. До сравнението се стигна от реплика на министър-председателя в коментара му за изборните резултати. 

В изборната нощ Борисов коментира резултатите на партия ГЕРБ в София с думите: „Победата ни над БСП е безапелационна! Костинбродската кукувица ли е промяната?“. С репликата Борисов визира Мая Манолова, оприличавайки я на птицата, известна с факта, че снася яйца в чужди гнезда. 

Още снощи, минути след репликата на Борисов, първата дама публикува хитът „Кукавица“ на сръбската звезда Цеца Величкович с придружаващ коментар: „Поздрав за кой разбрал!“ и намигащ емотикон.

Така, Деси Радева се заигра с думите на песента „Кукавица“, чийто превод от сръбски обаче не означава птицата „кукувица“, а нещо съвсем различно – името на хита буквално се превежда като „страхливец“… но малцина разбраха, че по този завоалиран начин Радева дава оценка на премиера. 

Това не е първият задочен спор между г-жа Радева и премиерът Борисов. Преди няколко месеца по време на сагата с Апартаментгейт, разцепила партия ГЕРБ, първата дама отново си позволи да осмее ситуацията. Използвайки тънък прислех и лека ирония и тогава Радева направи препратка между скандала с имотите на властта и емблематично шоу за 5-звездни жилища на известни личности, излъчвано по телевизия MTV. 

Очевидно, президентшната не се страхува да изказва мнението .си, Радева неслучайно избира социалната медия за своя трибуна, затвърждавайки позицията си на безмилостен съдник на обществените процеси, въпреки положението си на съпруга на държавния глава.

„>

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име