Intrigi.bg Политика Деси Радева изхвърлила Иво Христов от президентството

Деси Радева изхвърлила Иво Христов от президентството

889
0

Най-голямата изненада на листата на БСП за евроизборите бе  Иво Христов, на когото лидерката Нинова отреди четвъртото място. Става дума не за Иво с 80-те процента „дебили”,  а за Иво, който пише речите на президента и се изживява като сив кардинал.

Този факт предизвика бурни коментари и въпросителни за кого работи „надпартийният“ Румен Радев и чии интереси е обслужвал през цялото време шефът на кабинета му. 

Сензационната рокада обаче имала заден план. Източници на ПИК от „Позитано“ разкриха, че самият Иво Христов до последно се е съпротивлявал да ходи евродепутат и да зарязва ключовата си роля в българската политика. Амбициите му били да става министър в евентуален служебен кабинет.

„Изработи го Десислава Радева. Това беше елегантен начин да го елиминира от президентството и от ролята му на ключов съветник. Двамата от месеци не си говореха“, разкри пред ПИК виден депутат от левицата. Според него Радева е отстранила Христов, както навремето е разкарала от „Дондуков“ 2 и Елена Йончева. „Ретро” видя и че двамата вече са се разприятелили във „Фейсбук“.

„Деси и Иво бяха в тежки отношения и постоянно се дебнеха. Ревнуваха се кой да влияе повече на президента. Тя изискваше от него да ѝ предоставя за редакция и одобрение всяка реч на президента. Той смяташе, че това е унизително за него, защото тя била неграмотна и некомпетентна. Радев се беше видял в чудо от тези панаири и се чудеше как да помирява двата лагера…“, разказва народният избраник от БСП.

Известно е, че Десислава Радева разполага със собствен кабинет и апарат на „Дондуков“ 2. Радев няма собствена секретарка – всички негови срещи и целият му график се диктуват от съпругата му. 

В неделя вечер, след „кървавия” пленум на БСП, на който се разбра, че Иво Христов влиза в евролистата на БСП, Десислава Радева пусна загадъчен пост във „Фейсбук“.
Ето какво написа тя:

„А големият предател винаги е най-близо. И затова най-трудно се вижда… Големият предател е страхлив, сине. Инак няма да е предател, а враг“ – Мария Лалева, „Живот в скалите“. Изкушените в политическите интриги веднага заподозряха, че постът визира тъкмо Иво Христов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име