Intrigi.bg Крими Деси от Пелово се прероди във „Феномена Маринов“

Деси от Пелово се прероди във „Феномена Маринов“

205
0

Екстрасенсът Деси от Пелово, който беше пуснат през 2020 г. от затвора след поредната му присъда за блудство, се подвизава в интернет под нова самоличност – “феноменът Маринов”. Това е бащиното име на обявилия се за наследник на Ванга „пророк“. Преди време той обяви, че иска да бъде забравено миналото му и да изчисти името си след поредицата присъди след жалби на пострадали момичета. Рекламата на новия феномен е пусната във Фейсбук, но биографията на Маринов поразително съвпада с тази на скандалния ясновидец. Деси не е пропуснал да публикува и „дипломите си“. В протокол от Първи университет за нова култура, подписан от Кубрат Томов, са посочени дарбите му – лекува 25 заболявания, вижда миналото, настоящето и бъдещето, намира изгубени и откраднати вещи. Но голямата слабост на бившия затворник явно са младите момичета.

Криминалното досие на Десислав Пелов е пълно с жалби от девойки, повечето от които се оплакват от различни форми на сексуално посегателство. Някои от тях са му пациентки, други са кандидатки за работа в детективското му бюро или в кабинета му.

Първата жалба срещу Велков е от 90-те години от майка, която твърди, че Деси накарал дъщеря й да се съблече и се гаврил с нея по време на преглед. Последната е от 2016 г. за блудство с 14-годишно момиче, за което Пелов беше осъден на 6 г. затвор. Извратенякът използва активно и новите технологии, когато не може да има лично контакт.

На 31 май 2011 година той се обадил на 20-годишната Гергана от Бургас и се представил за инспектор от полицията. Казал, че разследва канал за наркотици в Гърция. Според него телефонът на момичето бил записан сред номерата на две българки, които били арестувани в Атина за дрога. Гласът бил категоричен, че Гергана трябва веднага да даде показания. Но тъй като в момента той не бил в страната, защото разплита канала в южната ни съседка, разпитът трябва да се осъществи по интернет. Гергана изпаднала в шок и отишла при приятелката си Ирина. Двете момичета почти на бегом стигнали до най-близката компютърна зала. Деси наредил на Гергана да не прекъсва разговора, а само да включи камерата на компютъра в интернет клуба. Видеовръзката обаче била едностранна – двете приятелки така и не видели лицето на „ченгето”.

Извратенякът наредил на бургазлийките да се съблекат, за да види гърдите и половите им органи, защото „наркозависимите често използват именно тези места от човешкото тяло, за да си инжектират дрога”. Гергана, плачейки, показала пред видеокамерата гърдите и половите си органи, а приятелката й Ирина в това време я прикривала с връхната си дреха от намиращите се в клуба хора. Шокиран служител изключил компютъра им, а девойките през сълзи му обяснили, че от другата страна на скайп връзката е ченге, което настоява да се съблекат, за да огледа телата им за следи от наркотици. Служителят ги посъветвал да сигнализират в полицията, което те и направили.

Пострадали от менте екстрасенса и техни близки настояваха извратенякът да бъде кастриран, за да престане да напада жени. Деси няколко пъти беше пребиван, както от полицаи, на които им беше натресен, за да разкрива със свръхестествените си способности престъпления, така и от роднини на жертви.

Полицаи с 20-годишен стаж твърдят, че висша фуражка от МВР трябвало да бере греховете на половия маниак. Самият Деси твърди, че работел лично за тогавашния директор на полицията Иван Димов, колегата му Неделчо Иванов и антимафиота Гергин Пешев.

През 1996 г. висши ченгета дават на ясновидеца полицейска карта и задължават униформени от СДВР да го возят в патрулките и да изпълняват заповедите му. Отначало е „назначен” в Пето РПУ и след като ченгетата надигат вой, е прехвърлен в Първо районно.

Никой не знае колко бензин е отишъл зян, докато Деси заповядва на ченгетата да карат из цяла София на места, където според него се извършва престъпление. Полза нямало, но заповедта си била заповед. И досега служители на районното помнят как мръзнали в маскирана кола пред блок в „Слатина”, където според екстрасенса-полицай през нощта щял да стане въоръжен грабеж.

За първи път нервите на униформените не издържат, когато екстрасенсът е качен на джип „Роувър”, за да патрулира с елитните ченгета на столицата от тогавашното поделение за борба с масовите безредици. Докато полицаите проверявали документите на шофьор, Деси с викове „Полиция, не мърдай!” измъкнал жената на човечеца от колата и започнал да я опипва. След като се извинили на шофьора, ченгетата отвели „полицая” в Борисовата градина и му теглили як пердах. Наказани имало, но завинаги свалили Велков от патрулната служба.

Него обаче си го теглело към силовото ведомство, защото това било начин безнаказано за опипва жени. Деси се простил с полицията, но високопоставените му покровители му уредили охранителна службичка – на входа на „Пирогов”.

Само два дни успял да поработи там, защото не се въздържал и отново нападнал жена. Около 3 ч. през нощта пациентка на болницата, потърсила спешна помощ, била настигната на 20-метра от входа от сексуалния маниак, който с викове „Не мърдай!” я притиснал към стената и започнал да мачка гърдите й. Ошашавената жена се развикала, а Деси бил уволнен още на следващия ден.

Самозваният екстрасенс се принудил да скита из България и съседни страни и да набира момичета „за работа“. Той едва избегна арест в Румъния, след това запраши за Гърция, където набираше девойки за „външна работа” срещу 700 евро заплата. Бдителни българи видели измамника и сигнализирали в полицията.

Според експерти от Института по психология Десислав Велков е истеричен, склонен към садизъм и агресивност. През годините десетки жалби на пострадали срещу Велков засипваха полицията, но едва през 2006 успяха да го осъдят за първи път.

Една от многото жертви на самозванеца – 19- годишната Христина Г. от Самоков, прочита във вестник „Лична драма“ обявата му за работа. Отива на интервю в дома на Деси в град Искър. Той заключва жертвата в стаята си, съблича я и в продължение на часове измъчва момичето с бой и сексуални извращения. Накрая, Деси излиза за малко, а премазаната от бой Христина успява да се обади на майка си в Самоков, а тя – да извика полиция.

Според експерти от Института по психология Десислав Велков е истеричен, склонен към садизъм и агресивност. Едва ли е бил превъзпитан в затвора така, че „Феноменът Маринов“ да се окаже нещо по-различно.

Изобличил „големи риби“

Лично “разкрил” убийството на Андрей Луканов

Пред съда Велков не се призна за виновен за това, че е блудствал с непълнолетна.

„Когато бях в полицията и разкривах кирливите ризи на големите риби, бях на върха. Това беше по време на министрите Николай Добрев и Любомир Начев”, твърди Деси. Той смята, че големи престъпници, които бил разкрил, стоят зад атаките срещу него. Преди време твърдеше, че лично Жельо Желев и Иван Татарчев опирали до невероятните му способности. „На някои хора им секна бизнесът, благодарение на мен! Ставаше въпрос за големи риби, не искам да ги споменавам, за да си набирам още врагове!”, се пъне извратенякът. Велков твърди, че бил “разкрил” убийците на Андрей Луканов. „Описах ги, казах къде се намират, натиснаха ги и си признаха всичко”, се фука менте екстрасенсът. Задържаните за разстрела на Луканов бяха оправдани от съда.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име