Intrigi.bg Мистерии Деси Иванчева е бременна! Бебето я спасява от затвора

Деси Иванчева е бременна! Бебето я спасява от затвора

450
0

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена на 20 години затвор заради поискан подкуп от 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, е претърпяла успешна ин витро процедура за забременяване в столичната клиника „Света София“, пише  „Уикенд“. Преди броени дни тестът за бременност на Иванчева е показал, че тя носи живот в утробата си, след като на 19 май е била изкуствено оплодена в болницата. 

Целия медицински процес с асистираното помагане на зачеването на Десислава Иванчева е бил ръководен лично от светилото в ин витро процедурите професор Илия Ватев, чието дело са първите такива бебета в България. Най-добрия ембриолог в страната ще наблюдава бременноста, като е препоръчал на пациентката си да забрави напълно проблемите й с правосъдието, за да намали стреса. 

Иванчева трябва да откаже цигарите –

нещо, което засега не се отдава на екс кметицата на „Младост“. Откакто тя бе зрелищно арестувана миналата пролет в центъра на София и вкарана за продължително време в ареста, дневната й никотинова дажба достигнала до 3 кутии цигари. 
Ако бременността мине гладко и без усложнения, Десислава Иванчева трябва да роди първото си дете в началото на март 2020 г. Тогава се очаква да статира и съдебния процес на втора инстанция в Специализирания апелативен съд по делото за поискан подкуп. Близки до някогашната фризьорка се надяват съдебния процес да бъде отложен, за да не бъде подложена екс кметицата на „Младост“ на допълнителен стрес в съдебна зала. 
Преди 2 месеца Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров бяха осъдени съответно на 20, 15 и 12 години затвор за поискан рушвет от строителя Александър Ваклин, за да му разрешат да вдигне жилищна сграда в местността „Камбаните“. Според мотива на съдиите, постановили присъдите, тандемът Иванчева – Петрова е утвърдил порочен модел на управление в „Младост“, при който съсредоточили в свои ръце едновременно законодателни и изпълнителни правомощия. Кметицата и нейната заместничка държали всички преписки за строителство в общината в домовете си и принуждавали силово инвеститори да правят дарения, за да получат разрешителни за строеж. 
Съдиите обаче оневиниха Десислава Иванчева за откритите в служебната й кола 56 000 белязани евро, като постановиха, че няма доказателства, че тя е прибрала парите. Пачките са били оставени в кашонче в багажника на колата на Иванчева от посредника Петко Дюлгеров. „Светещите“ пръсти на кметицата се дължали на това, че тя е докосвала чашата на посредника при последната им среща в заведението „Марая“. 
Въпреки че Иванчева и съучастниците й бяха оправдани за откритите в колата й 56 000 евро, осъдителните присъди са постановени за поискан, но

неполучен рушвет от 500 000 евро.

Според съда, бившата кметица на „Младост“ повече от 6 месеца бавела разрешителните за строеж на жилищни сгради в местността „Камбаните“ на бизнесмена Александър Ваклин. С Иванчева се срещнала даже съпругата на предприемача Полина, която останала с впечатлението, че кметицата не се интересува единствено от озеленяването и изграждането на детски площадки в „Младост“, а е очаквала и финансов стимул за себе си. 
Така Ваклин се свързал с бившия кмет Петко Дюлгеров, който обещал да съдейства. На 21 март 2018 г. двамата уточнили и размера на подкупа – той бил фиксиран на 500 000 евро, които трябвало да се платят на няколко вноски. Ден по-късно рушвета бил намален наполовина. Това се случило след среща между посредника Дюлгеров и Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Срещата се провела на 23 март 2018 г. в пицария в „Борово“. Единствената среща между Иванчева и Александър Ваклин се състояла на 13 април 2018 г., четири дни преди тя да бъде арестувана. Седмица по-рано бизнесменът

предоставил в ГДБОП 70 000 евро,

които били белязани. На 17 април маркираните пари бяха открити при зрелищните арести на Иванчева, Биляна Петрова и посредникът Петко Дюлгеров. 
След произнасянето на присъдите, Иванчева и Биляна Петрова бяха въдворени в Сливенския затвор, но само 2 седмици по-късно – освободени под домашен арест заради здравословни проблеми. Иванчева бе пусната заради намерението си да роди чрез инвитро процедура, както и заради участието си в евроизборите. 
Десислава Иванчева прави опити да забременее от 5 години насам, които засега са неуспешни. По време на съдебния процес срещу нея тя сподели, че е преустановила опитите да забременее по изкуствен път, тъй като лекарите й открили онкологично заболяване, която тя преборила. 
Ако Иванчева роди и бъде осъдена окончателно на ефективен затвор, то изтърпяването на присъдата й ще бъде временно отложена, тъй като тя ще се води самотна майка. Екс кметицата на „Младост“ имаше връзка с бизнесмена Пеньо Иванов, който все още не е разведен с първата си жена. След като тя бе арестувана и пратена в ареста, възлюбения й я заряза.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име