Intrigi.bg Политика Десислава Атанасова: За ниското доверие към парламента отговарят всички народни представители

Десислава Атанасова: За ниското доверие към парламента отговарят всички народни представители

447
0

Парламентът може да функционира и с 121 народни представители. Тази тема не е нова. Ние сме дебатирали още преди години, когато беше проведен референдум по отношение на мажоритарните избори и електронното дистанционно гласуване. Предложение за намаляване боря на народните представители не беше допуснато, защото то противоречеше именно на Конституцията. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БТВ.

Тя обясни, че идеята за промяна в Конституцията  трябва да бъде обвързана с концепцията ни за провеждане на избори Велико Народно събрание.

„За ГЕРБ властта не е самоцел. Най-важното, с  което доказваме, че сме подготвени да имаме отново доверието на българските граждани, това са резултатите. Резултатите са на лице и те са неоспорими факти“, подчерта Десислава Атанасова. 

Народният представител от ПГ на ГЕРБ посочи, че България през 2020-2021 година е с един от най-ниските бюджетни дефицити в Европа и е втората  държава след Естония по най-ниско ниво на външен дълг.

Тя коментира и темата с ниското доверие към парламента, като посочи, че за това отговарят всички народни представители.

„Традиционно институцията Народно събрание не се радва на изключително ниско сред обществото. Тя представлява избраните от всички парламентарно представени партии и народни представители. За авторитета на тази институция отговаряме всички по по равно. Опозицията  винаги се опитва да прехвърля отговорността на управляващите, които формират дневния ред, включително и при парламентарните заседания. Факт е, че опозицията в рамките на последните 4 години трайно не присъстваше, когато дори се обсъждаха важните за държавата ни въпроси, които не касаят една или друга политическа партия. Дори в момента на пандемия и криза, пред която  е изправена държавата ни, опозицията почти никога не е на сутрешна регистрация с една единствена цел – провалът на заседанията на Народното събрание и опити да се ограничи вземането на решения на Народното събрание“, каза Десислава Атанасова. 

„Ние не се имали проблем в осигуряване на кворум сутрин, защото има народни представители, които са достатъчно отговорни. За доверието в Народното събрание принос имат всички парламентарни групи, не само управляващите. Често колегите представяха своите предконгресни и предизборни различни визии. Това също беше повод да отсъстват. Смятам, че всеки от нас е обещал на своите избиратели, че ще работи в името и за благото на българския народ. Отсъствие и взимане на заплата на заплата не мисля, че има  принос за повишаване на доверието“, посочи още тя.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име