Intrigi.bg Актуално Депутатите масово бягат от работа

Депутатите масово бягат от работа

359
0

Своеобразен рекорд по неизвинени отсъствия за последните 5 г. поставиха през 2019 г. депутатите. Те имат 3686 „бягства” от работа само за 10 месеца – от януари до края на ноември (но без август, когато са във ваканция). Това става ясно от публикувани данни на сайта на парламента.

За сравнение – за година и половина от началото на мандата на 44-ото Народно събрание през април 2017 г. до края на 2018 г. неизвинените са били 1033.

Тази година депутатите имат 2858 отсъствия без извинение от пленарната зала, а останалите 828 са бягства от работата на комисиите. Основен виновник за големия брой отсъствия е БСП, която напусна пленарната зала. На 17 февруари соцлидерката Корнелия Нинова изкара депутатите си с решение на НС на партията и ги държа извън парламента 3 месеца и половина – до края на май, след евровота. Заради това заплатите им бяха орязани драстично.

Интересното е, че само половин година по-късно по предложение отново на Нинова в правилника на червената група бяха разписани санкции за отсъствия – 100 лв. за бягство от пленарната зала или комисия, 200 лв. за липса при поименна проверка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име