Intrigi.bg Крими Делото ”Иванчева” ще приключи на първа инстанция

Делото ”Иванчева” ще приключи на първа инстанция

632
0

Състав в Специализирания наказателен съд с председател Иво Хинов днес ще изслуша финалните пледоарии на прокуратурата и защитата по делото за подкуп срещу бившия кмет на район ”Младост” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, обвинен като посредник.

Тримата са предадени на съд за подкуп от 70 хил. евро, който взели и поискали от предприемача Александър Ваклин, за да придвижат негова преписка.

След като миналата седмица съдът изслуша обясненията на тримата подсъдими, днес прокуратурата трябва да обяви дали поддържа твърденията в обвинителния акт и какво наказание иска за тримата подсъдими.

На последното заседание обвиненият като посредник в предаването на подкупа Петко Дюлгеров се отказа от показанията, които е дал по време на разследването.

Първоначалните показания на Дюлгеров бяха сред важните доказателства в подкрепа на прокурорската теза. При разпитите той заявил, че Иванчева и Петрова са поискали и получили подкуп от предприемача Александър Ваклин. В обясненията си миналата седмица Дюлгеров каза, че е говорил под натиск.

Сред важните доказателства на прокуратурата бе и тефтерчето на Иванчева, в която тя е писала числа за сумите, които според обвинението, е искала. Самата тя отрича да е писала някои от числата, а експерти доказаха, че в тефтерчето има и чужд почерк. Така и не можа да се установи кой е писал цифрите в него, но авторът им със сигурност не е сред подсъдимите.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова от своя страна категорично отрекоха да са изнудвали някого и да са искали или вземали подкуп. Двете бяха задържани при зрелищна акция на 17 април 2018 г. пред Спортната палата в центъра на София.

Междувременно Иванчева обяви, че ще се кандидатира за независим евродепутат, а инициативен комитет „Непослушните“ започна да събира подписи в нейна подкрепа.

След като изслуша тезите, аргументите и доказателствата на прокуратурата и подсъдимите, съставът на съдия Иво Хинов ще произнесе присъдата и така делото ще приключи на първа инстанция малко повече от година след арестите.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име