Intrigi.bg Актуално ДДС за ресторантите може да остане 9%. Падат и бонусите за сигнал...

ДДС за ресторантите може да остане 9%. Падат и бонусите за сигнал за укрити данъци

397
0

Министърът на финансите Асен Василев се е съгласил ДДС-ставката за ресторантьорите да остане 9% и да отпадне предложението за бонус при подаване на сигнал за укрити данъци. Това съобщи пред журналисти депутатът от ДПС Делян Пeевски.

„Да, министърът се съгласи. Единственото му искане е да направи среща с ресторантьорите за изсветляване на бизнеса. Иска предложения от тях, но ние бяхме ясни – няма да се случи 20% за ресторантьорите“, каза депутатът.

Пеевски потвърди за среща с министъра на финансите, с Бойко Борисов и с Делян Добрев, на която е договорено да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа и да бъдат насочени към държавно предприятие.

„Уточнихме да има пълна заетост на хората, които се освободят в държавно предприятие. Да няма никой, който да остане без работа. Закриването да бъде 2038 година. И отделно ще им предложим – който не иска да отиде в това държавно предприятие, 36 заплати еднократно веднага да се изплатят“, посочи още той, потвърждавайки думите на Борисов от по-рано днес.

„Имахме сериозен разговор с финансовия министър. Надявам се, сега ще уведоми премиера, за да се разберат със синдикатите – не може да има тези протести и липса на диалог“, заяви Пеевски. 

Припомняме, че днес миньори и енергитици започнаха протести-блокади из цялата страна. Причината са Териториалните планове за справедлив преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник, които ще се гледат днес в Министерския съвет.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име