Intrigi.bg Политика ДБ сърдити на ПП заради евроизборите

ДБ сърдити на ПП заради евроизборите

180
0

Покрай започналите преговори за общо явяване на ПП и ДБ на европейските избори през юни са припламнали вече и първите искри, заявиха за “Труд news” депутати от коалицията. Нещата могат да се усложнят до 30 март, когато е отчетно-изборното общо събрание на ПП.

От ДБ са недоволни, че ПП им натресоха за водач на евентуалната обща листа бившият председател на НС Никола Минчев. “Това стана без предварителни консултации, поставиха ни пред свършен факт”, оплака се човек от ДБ.

Припомняме, че след Минчев в листата следват съпругата на една от иконите на ДБ Кристиян Таков – Боряна Мусева, която вече се била отказала, трети е Даниел Лорер, четвърта – депутатката от Враца Деница Симеонова, която стана известна с крилата фраза “за мене Кирил Петков е просто Киро”. Чак на пето място е поставен единственият сегашен евродепутат от ДБ Радан Кънев. Той заяви наскоро, че не е важно на кое място ще бъде, важното е ПП и ДБ да бъдат заедно. От партията му обаче припомнят, че той отиде в Брюксел с преференции и изпревари водача на листата тогава Стефан Тафров. Очевидно Кънев ще действа и сега по същия начин.

Проблемът е, че според проучване на Европейския съвет по външна политика ППДБ ще имат трима евродепутати, а апетитите за поне за два пъти повече. Със сигурно ще има пренареждане, смятат депутати от мнозинството.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име