Intrigi.bg Куриози Да се изплъзнеш от смъртта: Франo Сeлaк – каръкът късметлия

Да се изплъзнеш от смъртта: Франo Сeлaк – каръкът късметлия

399
0

Франo Сeлaк се е родил под щастлива звезда, макар че през по-голямата част от живота си едва ли е мислел така. Неговият случай е уникален. Сeлaк е хърватски учител по музика и бил нещо като магнит за катастрофи.

Първият епизод от сагата бил през студения януари на 1962 г. Влакът, с който Селак пътувал към Дубровник, дерайлирал в близката ледена река. 17 пътници се простили с живота си, но учителят по музика се отървал само със счупена ръка и уплах. Това било началото на едно епично надбягване със смъртта.

Година по-късно, докато пътувал със самолет, една от вратите изведнъж се откъснала и Сeлaк бил засмукан от декомпресията извън самолета! В инцидента загинали 19 пасажери, но хърватинът се спасил, падайки в купчина сено!

През следващите години Сeлaк преживява автобусна катастрофа, колата му два пъти се подпалва, докато той е в нея, а през 1995 г. едва се спасява, след като се врязва мантинелата, за да избегне камион, който се движи срещу него. Мъжът буквално кацнал на едно дърво, а колата му се взривила стотина метра по-надолу в падината.

След последния случай екстремните преживелици на учителя престанали. Е, почти. Очевидно за да изравни везните, Бог решил да потупа Франo Сeлaк по рамото и през 2003 г. преподавателят по музика спечелил 1 милион долара от хърватската лотария. Е, това е Бог явно го е обичал.

И мислите, че това е всичко. Не.

Купува си луксозен имот, но решава, че парите няма да му донесат щастие. Продава имота на частен остров и разпределя парите на семейството си и приятели. Връща се да си живее в родния град  с петата си съпруга.

„Всичко, което ми трябва на моята възраст, е моята Катарина. Парите не биха променили нищо … когато тя пристигна, тогава разбрах, че наистина имам благословен живот“, казва възрастният мъж.

Последните дребни пари Франо дава за операция на тазобедрената става и на светилище на Богородица с благодарност за късмета си.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име