Intrigi.bg Мистерии Да пропътуваш хиляди километри, за да умреш у дома, до майка си

Да пропътуваш хиляди километри, за да умреш у дома, до майка си

561
0

Tерминално болен българин, лекуван в Италия, реши да пропътува 1400 км до родината си, за да умре в нея и до майка си. Това стана с помощта на Червения кръст от Милано, който му предостави линейка.

Покъртителната история за последното пътуване на българина е разказана на сайта на медицинската организация от Милано, съобщи „24 часа“.

34-годишният Николай, както е наречен фиктивно, бил баща на двегодишно момченце. Заедно с него и жена си живеел в Италия. Но всичко се преобърнало, след като Николай бил поразен от тежка болест, която го парализирала. Лекарите от болницата, в която се лекувал, само констатирали, че не подлежи на операция и е безнадеждно болен.

На българина останала една-единствена надежда – да види родината и майка си за последен път, преди да умре. В неговото състояние обаче полет със санитарен самолет бил изключен, още повече че семейството не можело да поеме разходите за него. Затова Николай се решил на друг вариант – напуснал болницата по свое желание и заедно с жена си и детето им решил да поеме към София с автобус от Милано.

Лекарите били против, защото пътуването можело да се окаже фатално за изтощения му организъм. Николай обаче искал на всяка цена да види майка си за последно. Тук настъпил обратът.

На 7 септември в 13,30 ч миланският Червен кръст получил обаждане от клона в Болоня, на който пък се обадило българското консулство от Милано, за да сигнализира за ситуацията с Николай. Българинът бил решен да тръгне само 90 минути по-късно с автобус за родината си.

Само няколко минути преди тръгването на международния автобус съпругата получила обаждане, че италианският Червен кръст ще му осигури безплатно линейка, за да го откара до София. Разходите поело седалището на организацията в Милано.

На 9 септември сутринта линейка с италиански санитари взела Николай и семейството му и през нощта пристигнала до дома на майката в околностите на София.

Няколко дни по-късно Николай издъхнал, но заобиколен от най-близките си хора в България.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/09/21/da-propytuvash-hiliadi-kilometri-za-da-umresh-u-doma-do-maika-si.423698

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име