Intrigi.bg Мистерии Да живее Трабантът! Вижте го като лимузина и джип

Да живее Трабантът! Вижте го като лимузина и джип

985
0

За десета поредна година фенове на емблематичната марка „Трабант“ от страната и чужбина се събраха във Велико Търново. Над 100 тунинговани соцвозила дефилираха по централните улици на града, съобщиха „Булфото“ и „Труд“.

Пърпорещите коли в ранни зори се подредиха като за парад на паркинга зад Военния клуб. Сред тях имаше причудливи модификации като лимузина, направена от два „Трабант“-а, която пристигна от Раднево.

Да живее Трабантът! Вижте го като лимузина и джип

„Трабант фест“ събра любители на соцвозилото и от Румъния, Германия и Англия. Уникалните коли дефилираха по улиците „Васил Левски“, „България“ до Беляковско шосе, през „Краков“ и „Габровски“. Шествието продължи в старата част и приключи пред крепостта Царевец. Там се проведе заключителното събитие – състезание по майсторско кормуване.

Интерес предизвикаха изцяло обновени с тунинг за офроуд, джипове, пикапи, кабриолети, трабанти с четиритактови двигатели. Вниманието привличаше представител на марката, участвал в шоуто на Тодор Колев, както и такъв с изображение на хан Крум и конска опашка. С най-много почитатели събра полицейско возило, оборудвано със сирена, видеокамера, синя лампа и дори дрегер.

Да живее Трабантът! Вижте го като лимузина и джип

Участие в майсторското кормуване взе 72-годишната Марийка Вачкова, която е най-възрастният участник. Любителката на марката обаче се оплака, че 34-годишният й автомобил наскоро „издъхнал“ и заради непрежалимата загуба организаторите на феста и предоставиха трабант под наем.

Да живее Трабантът! Вижте го като лимузина и джип

Най-младият участник пък бе на 19 години, а трабантът е неговата първа кола.


Депутатът от „Обединени патриоти“ и върл фен на соцвозилото доц. Милен Михов, който е и част от организаторския екип на събитието, за поредна година представи своя автомобил. С 30-годишния си трабант народният представител дори ходи на работа. Салонът на возилото е претапициран, всички части са почистени и и имат заводски вид, а купето е пребоядисано като е използвана прахова технология.

Да живее Трабантът! Вижте го като лимузина и джип

Сред атрактивните участници във феста бе преподавателят по военна история в НВУ „Васил Левски“ доц. Марко Златев. Той разказа, че за първи път се качил на трабант през 1979 г. след като се научил да управлява танк. Този, който шофира в момента, е неговият трети пореден автомобил от марката и вече е на 31-годишна възраст.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име