Intrigi.bg Крими Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

702
0

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Това каза пред NOVA главен комисар Стефан Банков, директор на дирекцията.

„Петков е проверяван множество пъти от „Вътрешна сигурност“ към МВР. През 2018 година сме го проверявали е за разпространение на цигари без бандерол, но не събрахме достатъчно доказателства, че е участвал в тази схема. Това разследване остана настрана. Същата година започнахме да го проверяваме затова, че той източва средства от еврофондове. След като се оказа, че това е просто сигнал, подаден от граждани, стигнахме до там, че той се занимава с данъчни престъпления, с присвояване на имоти. Именно на това основание беше образувано досъдебно производство“, обясни още директорът на „Вътрешна сигурност“ към МВР. 

И добави, че в това досъдебно производство той все още не е привлечен, но там действа прокуратурата. 

По думите на Банков,  в момента тече дисциплинарно производство срещу Данчо Катаджията, което е по компетентност на директора на Областната дирекция на МВР в Ловеч. А паралелно с това върви и проверка в дирекция „Вътрешна сигурност“, която ще финализира до една седмица и медиите ще бъдат запознати с нея.

„Той не е имал чадър, просто се е взел насериозно“, категоричен бе Банков.

Банков коментира и случая с 7-те митничари, събирали такса „почерпка“ на Калотина.

„Вътрешното министерство не е изтървало тези хора. Ние наблюдаваме всички гранични пунктове. Постоянно вътрешното министерство се чисти от корупционни практики. Водещите в тези корупционни схеми са митничарите, а не полицаите“, каза той.

„Вътрешното министерство се чисти от своите корумпирани служители. Ние работим и се изчистваме и от митническите служители“, категоричен бе той. 

По думите му началникът на митническия пункт „Калотина“ имал „твърда миза“. А двама от уличените служители пътували по 700 километра на ден за работа. 

„Тир може да мине през „Калотина“, само ако прелети. Министерството положи усилия, за да пресече тази практика до основите. Тарифата е различна и не бих я коментирал в национален ефир. Използват думи, които унижават българската държава. Казвали са „Комшу, почерпи едно кафе, дай за еди какво си“, каза Банков. 

Той разкри още, че министерството наблюдава всички пунктове, не само „Калотина“ и посочи, че в последната една година няма данни митничарите да са пропуснали нещо важно и голямо. 

„Доверието на гражданите към нашето министерство постоянно расте“, заяви директорът на „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име