Intrigi.bg Крими Данни за човек от МВР в имотната мафия

Данни за човек от МВР в имотната мафия

352
0

„Имаме данни, че има човек от МВР, който е съдействал на разбитата в понеделник група за лихварство, рекет и имотни измами, но те все още де проверяват и не можем да ги коментираме към настоящия момент”.

Това каза на брифинг директорът на ГДБОП гл. комисар Любомир Янев.

„Наркотиците, които са били разпространявани от групата, са марихуана, амфетамини, кокаин”, допълни той.

Янев посочи, че има и данни, че лицата от престъпната група са си взаимодействали с частни съдебни изпълнители.

„Имаме данни, че са „играли” с частни съдебни изпълнители. Има случаи, в които са взимали апартаменти и друго недвижимо и движимо имущество. Длъжници са прехвърляни на поставени лица – те също обект на разследване”, поясни Янев.

„Жертвите на групата са много. Тепърва се установяват. Има много, които отказват да дадат показания”, подчерта Янев.

„Акцентирам, че петте задържани лица са с множество криминални прояви и са осъждани. Присъдите им са за нарушения срещу личността – телесна и полова неприкосновеност. Осъждани са и за закана за убийство”, посочи прокурор Валентина Маджарова.

„Те са обвинени за престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2 от НК, за което законодателят е предвидил от 3 до 10 години лишаване от свобода. Говорим за тежко умишлено престъпление. Спрямо всички тези 5 лица прокурорите са постановили задържане за срок от 72 часа с оглед осигуряване явяването им пред съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Днес предстои внасяне на искане за вземане на тази мярка за неотклонение, която ще бъде разгледана от Специализирания наказателен съд”, допълни тя.

Маджарова уточни, че организираната престъпна група е действала от 2014 г.

Групата е имала двама основни лидери. Около тях са били установени множество лица – 20 души, които са подпомагали престъпната дейност.  

При акцията като доказателства са иззети документи, пари, ценности, наркотици и три луксозни автомобила. До момента по случая са разпитани 43 души като свидетели. 

По време на мащабната операция на ГДБОП, оповестена в понеделник, при която в София бяха арестувани над 20 души, спецполицаите са объркали адрес, стана ясно още от брифинга днес.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име