Intrigi.bg Политика Даниел Митов: Оттук нататък ще реагираме според начина, по който „Има такъв...

Даниел Митов: Оттук нататък ще реагираме според начина, по който „Има такъв народ“ действат

103
0

„Когато най-голямата коалиция спечелила изборите те кани на разговори нормалното и отговорното политическо поведение е най-малкото да отидеш и да чуеш какво казват и да проведеш разговори по определени приоритети. Ние бяхме готови и с преговорни разговори и с разговори по политики. Не е нужно да се проявява такава арогантност и политическа незрялост“. Това заяви предложеният за премиер Даниел Митов, след като ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство. Коментарът му е във връзка с отказа за среща с ГЕРБ на партия „Има такъв народ“ и ДБ.

„Когато хората са отредили съответните места на политическите парти в парламента, не може да се заобикаля най-голямата. Ние така четем резултатите от изборите“, допълни той.

„Към „Има такъв народ“ не знам какви очаквания мога да имам. На България й е нужен стабилен и солиден политически кабинет. Политическата отговорност лежи върху тях и ние от тук нататък ще реагираме според начина, по който те действат. Нашата политическа линия ще е отговорна, както досега. Видяхте предложихме кабинет и хора с политическа отговорност“, заяви Митов.

„Конституционната процедура предполага две решения – връщането на мандата е едното от тях, което направихме днес, защото не намерихме подкрепа и желание за разговор. Приемаме всяко решение на останалите политически партии и върнахме мандата на президента. Не предложихме състава и структурата в Народното събрание, защото смятаме, че там вече се завърнаха най-ужасните порочни практики. Гласуване с чужди карти, опити да се променят правилник с неясни правила, а българските граждани няма нужда да бъдат свидетели на низости от различни парламентарни групи“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова.

„Това, което се случва – да гласуват т.нар. партии на промяната с чужди карти, да връщат стари порочни правила, които през 2009 г. ГЕРБ забрани завинаги“, обясни Атанасова.

„Искаме да видим, структура, състав, приоритети, политики от „Има такъв народ“. Вече втора седмица след не сме чули нито една дума по тези въпроси. От всичко заявено през последните 5 години, когато се структурираше партията „Има такъв народ“ върху една платформа мажоритарен вот, един лев субсидия, електронно дистанционно гласуване за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко. Ние не знаем дали те имат някакви решения и предложения, свързани с бъдещото развитие на държавата. Всичко зависи от решенията на колегите от „Има такъв народ“ и от президента“, заяви Атанасова.

Не знаем кой ще се появи в евентуален списък, на която и да е партия за министерски пост.

„В момента явно си се водят разни задкулисни разговори между другите партии, а това е огромен проблем. Те нищо не обявяват и нищо не казват за евентуален състав на кабинет. Всички ги чакаме тях, дано сега като додйе мандата при тях да са готови с някакво решение“, каза още Даниел Митов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име