Intrigi.bg Политика Даниел Лорер: Работата ни с ГЕРБ и ДПС е голям компромис

Даниел Лорер: Работата ни с ГЕРБ и ДПС е голям компромис

122
0

Идеята за добросъседски Шенген започна заедно с гръцки и румънски евродепутати. Всички сме наясно, че българите и румънците заслужаваме свободен достъп до цяла Европа. Не сме доволни от постигнатото до момента – достъпът по въздух и море. Идеята е това лято да няма проверки по границите между България, Румъния и Гърция“. Това заяви пред БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ, цитиран от ФОКУС.

Според Даниел Лорер подобна инициатива ще облекчи хората и компаниите, които пътуват между тези страни.

„Това ще покаже нагледно, че когато няма проверки на паспорти миграционният натиск в Австрия не се променя. Ще имаме още един аргумент, с който да застанем пред австрийското правителство“, допълни Даниел Лорер.

Той обяви, че е изцяло партийно решение дали ще се включи в битката на евроизборите.

„Няма лесни решения в политиката, тя е изкуството на възможното. Като съставяхме това правителство си дадохме сметка, че работата с ГЕРБ и ДПС е голям компромис и за ПП, и за ДБ. На нашите избиратели обаче обещахме ясни политически цели – Шенген, който тръгна да се движи, предстоящото приемане в еврозорната, най-ключовото постижение – конституционна реформа“, избори той. Затова и сглобката си струвала.

„Посоката на управление няма да се промени след ротацията, независимо има ли персонални промени. Всички партньори, коти поддържат правителството знаят кой е правилният курс“, смята Лорер.

За назначенията в регулаторните органи депутатът посочи, че КС бил първият орган, който бил избран и там станала ясна разликата между ГЕРБ и ПП-ДБ. „Държахме кандидатурата ни да е еталон за независимост, това ще е еталон за нашата политика и за останалите регулатори“, увери депутатът на ПП.

Според него разговорите за нова партия и импийчмънт на президента Румен Радев разсейват голямата тема за службите за сигурност.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име