Intrigi.bg Политика Даниел Лорер: Местни коалиции с ГЕРБ? Не е нещо, което обсъждаме за...

Даниел Лорер: Местни коалиции с ГЕРБ? Не е нещо, което обсъждаме за момента

116
0

Местни коалиции с ГЕРБ не е нещо, което ПП обсъжда в момента. Това заяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ във Варна, където участва в брифинг с кандидатът на ПП за кмет Благомир Коцев.

Според данните от екзитпола Коцев отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Иван Портних като и двамата са с еднакъв резултат.

„Коалициите с ГЕРБ не е нещо, което обсъждаме за момента. Това, което всеки един бъдещ градоначалник ще има пред себе си като важно решение, е какво да направи за своя град, за да няма изпочупени плочки, а подредени и чисти градове, градове за хората. Предстои националните органи да решат откъде и дали ще търсят подкрепа за балотажа. Със сигурност ще търсят още по-широка подкрепа от гражданите в съответните градове. Специално за Варна и за София нямам никакви съмнения за нашата победа дори и по начина, по който сме работили и досега – само с нашата формация“, посочи Лорер.

Той изтъкна, че продължава да не вижда алтернатива за управлението на страната.

„Очевидно няма как с „Възраждане“ или служебно управление, така че – местните избори ще отшумят, а правителството ще продължи работата по програмата, която е приело – правна реформа, Шенген и еврозоната“, посочи той.

За скандала с машините за гласуване Лорер коментира, че е ясно, че не е имало опасност за машинния вот. Предстои МС да изясни какво точно са направили или не министърът и заместник-министърът на електронното управление.

„По-важният въпрос е защо доклад на ДАНС, написан меко казано непрофесионално, предизвика такова напрежение в ЦИК. Истинското разследване е това, което предстои да се случи – какво е провокирало ДАНС да напише такъв доклад и да се дестабилизира обществото в последните дни преди изборите. Защо се ескалира една тема, която имаше риска да смути целия изборен процес в страната? За всеки е ясно, че сериозна опасност за машините не е имала, защото чисто технически това изглежда доста смехотворно“, каза Лорер.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име