Intrigi.bg Мистерии Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори

Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори

785
1

Двама братя от Долни Дъбник могат да кандидатстват за рекордите на Гинес – имат 100-процентова слепота, но за сметка на това шофират без никакъв проблем по пътищата. Не става въпрос за някакво чудо, а поредната далавера с решения за ТЕЛК. А според тяхното, в графа работоспособност, е посочено: 100% потребност от чужда помощ.

Те обаче фучат със скъпи лимузини с 200 км/час без никаква помощ от асистенти.

Абсурдът е още по-голям, защото Горан Станев и Станьо Маринов имат влезли в сила актове за шофиране без книжки, които с тяхната диагноза нямат шанс да изкарат. Горан дори има и присъда за същото прегрешение, разкрива в свое разследване Trafficnews.bg.

Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Според него  Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица.

Станьо Маринов по документи през 2001 г. има 77% загубена трудоспособност, която пет години по-късно вече е 100 на сто.

Не така смята личният им лекар, според когото единствените заболявания на братята са хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Според местните пък те най-много да имат кокоша слепота, ама тя била по наследство.

Доскоро в социалните мрежи братята се хвалеха с луксозни автомобили за стотици хиляди левове. Лишен от излишна скромност Горан дори публикува клипове, от които се вижда как шофира с далеч над разрешената скорост.

Като по-разумен Станьо отрича някога да е управлявал автомобил, както и че може да живее без чужда помощ. Видеозаписи обаче доказват обратното.

Двамата братя никога не са работили, но демонстрират охолен живот с получаваните инвалидни пенсии, къщата им прилича на палат на фона на съседските.  

Освен да шофират, двамата се справят без асистент при внасяне на дърва, в кръчмите „слепотата“ хич не им пречи да мятат гьобеци на малки пространства.

Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители – Иванка и Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Обвинителният акт срещу ромската фамилия от град Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата още през август 2015 г. Според държавното обвинение през периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Тя е прочута врачка, която дори летяла в чужбина за специални клиенти.

Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции. Предстои ВКС да гледа делото и да реши остават ли в сила присъдите им. Едната от тях вече е факт и майката Иванка е в Сливенския затвор, където трябва да лежи 8 години.

До момента Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е отнела три от луксозните возила на семейството, златни накити, монети и пендари за 250 000 лв. На Горан вече са отнети луксозни коли за 140 000 лева, а  все още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Аз , ако бях на мястото на разследващ орган – дали журналист , дали от органите на реда – бих се съсредоточил и в-у лекарите нимната верица……. Така си е – тук влиза в сила поговорката за лудия и зелника …… Зад решеките и да чукат камъни ДОЖИВОТ … Подкупени говеда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име