Intrigi.bg Спорт Дайте шанс на тези хора

Дайте шанс на тези хора

243
0

Тази седмица Атанас Караиванов стана новият председател на Българската професионална футболна лига. Може би сте чували за тази страхотна организация, но ако евентуално сте забравили за съществуването ѝ, напълно ви разбираме.

В момента тази синекурна структура няма свой офис. Като адрес на седалището фигурира този на счетоводната къща, която обслужва сдружението. Няма и сайт или профили в социалните мрежи, няма и членство в Асоциация на европейските професионални футболни лиги.

Разбира се, всичко това е така, защото няма нужда от подобни бутафорни неща. Ако се върнем назад, през последните 12 години резултатите са достатъчно „видими“.

Интересно е обаче как според проучване на фондация „Център за стратегическо развитие на спорта“, БПФЛ практически не е имала никаква дейност от години.

От организацията се допитват до 18 клуба от професионалния футбол, задавайки въпроса: „Кога за последно БПФЛ се допита за нещо до Вашия клуб?“. Отговорите са поделени основно между „веднъж за последните 6 години“ и „никога“.

Самото избиране на Управителен съвет и председател на Българската професионална футболна лига пък се забави с 21 месеца, като за това обяснение няма. Междувременно в досегашния УС 7 от 11-те членове нямаха никаква длъжност в професионалния футбол.

Новият председател Караиванов, който беше издигнат от шампиона Лудогорец, заяви, че целта му не е петгодишният мандат, а „да се върши работа“. В какво обаче се изразява тази работа остава въпрос с отворен отговор.

Тук е моментът да призовем: Дайте шанс на тези хора!

Атанас Караиванов, Венцислав Стефанов, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Георги Иванов-Гонзо и компания.

Заслужават го, защото само благодарение на тях, както се вижда, организациите в българския футбол ще работят ефективно и прозрачно. Ще са административно изправни, дигитализирани и близки до феновете. Ще са модерни!

Така се печели доверие!

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име