Intrigi.bg Политика Голямото шествие за християнското семейство събра политическия елит в София

Голямото шествие за християнското семейство събра политическия елит в София

37
0

Голямото шествие за християнското семейство в София събра част от българския обществен елит на старта си в столицата. То е част от инициативата „Месец на семейството“ и според организаторите, целта е да „принуди“ държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.

Източник: БГНЕС

В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство. 

От четири години даваме заявка, че след 16 години на централна обществена заявка на манифестация на либералите, е нормално да имат и десните такива”, разкри пред БГНЕС Кристиян Шкварек – председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов
Лидерът на „Възраждане“ Костадин КостадиновИзточник: БГНЕС

Той обясни, че шествието се провежда на Задушница, защото организаторите на „София прайд“ също са избрали този ден. Допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Икономистът от КНСБ Любослав Костов също е част от събитието заедно със семейството си. „Подкрепяме традиционните християнски ценности, каузата е много навременна и много важна за цялото общество“, смята Любослав Костов. Той припомни проблема с демографската криза. „Поради тази причина нека по-често да се случват такива инициативи, все повече хора да идват и да припомняме, че богатството на една нация се измерва в нейния човешки капитал”, уточни икономистът.

Благословия за традиционните ценности
Благословия за традиционните ценностиИзточник: БГНЕС

Лидерът на СДС Румен Христов заяви, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята Маринов.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Част от присъстващите стояха и с ръка на сърцето.
Част от присъстващите стояха и с ръка на сърцето.Източник: БГНЕС

Инициативата е подкрепена и от големия боксьор Кубрат Пулев. Шествието започна от площада пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ и продължава през Народно Събрание, Софийски Университет, бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“ до НДК. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име