Intrigi.bg Крими Говори семейството, нападнато от 20 пияни мъже в Куклен

Говори семейството, нападнато от 20 пияни мъже в Куклен

267
0

След напрежението и саморазправата с полиция в Куклен – само за NOVA говори семейството, нападнато от 20 пияни мъже. Те нахлуха в имота на фамилията с четири малки деца след забележка да намалят силна музика. Пристигналите на място екипи на полицията също бяха нападнати. Двама униформени са ранени. Според полицията конфликтът не е етнически, а битов.

В неделя следобед Николай Шаламанов помолил съседите да намалят музиката, защото внуците му спят.

„Един път, втори път ги предупредихме и на третия път вече дойде тяхната баба, която каза, че не може да ги вразуми. И после погледна от оградата и видя, че нейните двама внуци бяха скочили на оградата. Тя, като видя това, й прилоша и ми падна в краката. През това време дъщеря ми взе едно шишенце с водичка, за да я свестим. Нямаше и 10-15 секунди и абсолютно всички дойдоха тук, през входната врата и нахлуха – може би около 20-30 човека за саморазправа”, разказа Николай.

Изкъртили външната врата на къщата му. „Нито сме ги обиждали, нито нищо. Опитаха се да ме ударят, обаче не успяха. Изтласкахме ги, колкото можахме, до входната врата”, добави Николай.

„Да, действително има хвърлени камъни по полицейския автомобил, вследствие на което са счупени стъклата. Има нанесен един удар на полицейски служител, който е бил в автомобила”, съобщи Атанас Илков, началник на ОДП на МВР, Пловдив.

В махалата всички отричат да са нападали полицаите. Твърдят, че те са били жертва на насилие.

„Бяхме на улицата, когато се развикаха и ни забраха като свидетели. Качваме се като хората. Спират между Куклен и Брестник патрулната кола и ни смачкаха. После, като влязохме в ареста, 8 часа белезниците не ни свалиха. Всички 7 души бяхме в тяхната съблекалня с вързани ръце, с главите надолу и почнаха наред – с бухалки, с дървени бухалки. Счупиха ни всички телефони”, заяви Юри Емилов.

„Още с качването в колата ме подреждат. С юмруци ме биха по лицето и по главата”, сподели от своя страна Жана Емилова.

Според полицията тези твърдения са несериозни. „Категорично заявявам, че няма осъществено полицейско насилие. Не го казвам само аз – казват го всички, които са били там”, добави Илков.

Според прокуратурата най-агресивни са били 40-годишна жена и двамата й синове. Тепърва ще стане известно дали и за колко от арестуваните държавното обвинение ще поиска да останат за постоянно в ареста.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име