Intrigi.bg Политика Глас от МО: Брюксел е източникът на злото, ДАЗД са наглите, в...

Глас от МО: Брюксел е източникът на злото, ДАЗД са наглите, в СУ – лесбийки, а Давос – Содом

206
0

Военният министър Красимир Каракачанов заяви, че вярва изцяло на своя директор на пресцентъра Александър Урумов, че няма нищо общо с предизвиканата паника в няколко града, където роми се юрнаха да прибират децата си от училище, за да не им бъдат отнети. Психозата продължи почти два дена, а в Сливен, Ямбол и Асеновград все още не всички деца са се върнали в клас.

Според информация, цитирана от вице-премиерът Томислав Дончев, висш служител от МО е замесен в грандиозния скандал, който премиерът сравни с „Костинбродската афера“. Според прокуратурата пък това засяга дори националната сигурност.

Каракачанов смята, че става дума за атака срещу него и ВМРО и това е свързано с местните избори. Той говорил цял час с Урумов и той му казал, че няма нищо общо с паниката и дори му обещал да си покаже телефона и каквото още трябва на органите, ако те поискат това от него. Министърът приел всичко на 100 процента.

Логично е човек да се запита, кой е Александър Урумов и защо Каракачанов му има такова доверие.

Някои ще кажат, че ги свързва агентурното им минало. И двамата са били агенти на ДС, Каракачанов е „Иван“, а Урумов – „Абел“. Но може и да не е това…

В своя блог шефът на пресцентъра на МО е написал на 11.05.2019 г. Брюксел е източникът на злото“. В Брюксел са централите на НАТО и Европейския съюз. Вероятно заради тези два факта, Урумов смята, че е „източникът на злото“. Дали това свързва двамата още по-здраво? Но пък Каракачанов участва в срещи със своите колеги от НАТО, понякога го придружава и Урумов. Как се чувстват сред злодеи?

В „Дневник“ той е определян като: „Драматург, писател, сътрудник на ДС, деен евангелист, проповедник, общественик, участвал на печелившата страна във войната с Истанбулската конвенция (както сам се хвали във „Фейсбук“) и… директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ на Министерството на отбраната.

Ето някои моменти от богатата му биография.

През 2001 г. Александър Урумов напуска МО, където е директор на пресцентъра и заедно с Христо Бисеров и Камен Костадинов – видни дейци на СДС, а след това на ДПС – учредява партия ЕКИП.


Христо Бисеров, с когото Урумов работи в тясно сътрудничество по това време е изключен от СДС и след това става зам. председател на ДПС. През 2013 е обвинен във финансови и данъчни престъпления и пране на пари. После е оправдан.

Другият учредител, Камен Костадинов, идва в ЕКИП от ДПС (по това време част от Обединение за национално спасение) където се и връща през 2003 и където е член на Централното оперативно бюро на партията.

На учредяването на партията присъства и Йордан Цонев, бивш член на Националния съвет на СДС през 2000, но изключен през 2001 заради клиентелизъм и корупция. По-късно той също се включва в ДПС, където е и досега. Той е един от авторите на новия закон за вероизповеданията,  срещу който имаше протести на българите християни.

През 2003 г. Урумов е координатор на предизборната програма на Стоян Александров – кандидат кмет за София издигнат от БСП.

Всестранно ориентиран човек, както се вижда…

.


Пастор ли е Урумов или важен служител в Министерство на отбраната?

Според медийни публикации Урумов гравитира около скандалната личност на Максим Асенов, учредител на софийска църква „Пробуждане“, определяна като Евангелска, Протестантска, Петдесятна…

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име