Intrigi.bg Крими Главният секретар на МВР: Похитителят във Вълково бе въоръжен с два пистолета

Главният секретар на МВР: Похитителят във Вълково бе въоръжен с два пистолета

395
0

Случаят приключи успешно благодарение на професионално свършената работа на колегите от Института по психология на МВР, областната дирекция в Благоевград и СОБТ. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев минути след като ситуацията е била овладяна.

По думите му с професионално майсторство и психологическо въздействие мъжът, въоръжен с два пистолета и хладно оръжие, е бил убеден да се предаде. Установено е, че той е на 41 години от град Лом, криминално проявен. Ситуацията е била високорискова, с реална опасност за живота и здравето на мнозина. Простреляният 70-годишен мъж е откаран в болница в столицата.

По-рано мъжът е дошъл в селото, а мотивът за стрелбата и похищението впоследствие са на ревностна основа. Деянието е извършено с незаконно притежавани огнестрелни оръжия – пистолет и револвер, отбеляза главен комисар Живко Коцев. Извършителят сам е сигнализирал в полицията, докато произвежда изстрели. Имало е реален риск, както за полицейските служители, така и за двете похитени жени, допълни той.

Мъжът е задържан. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство, престои документиране на цялостната престъпна дейност под ръководството на прокуратурата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име