Intrigi.bg Политика Гешев: Дребни бизнесменчета като Ковачки и Домусчиев ни дават акъл. Няма да...

Гешев: Дребни бизнесменчета като Ковачки и Домусчиев ни дават акъл. Няма да участваме в игрички

414
0

Радев дава акъл на прокуратурата накъде да гледаме. Борисов кой да размаже и кой да не размаже. Нинова се упражнява върху нас. Разни дребни бизнесменчета – Ковачки и Домусчиев също дават акъл на прокуратурата.

Това заяви в ефира на Нова ТВ главният прокурор Иван Гешев, който в момента е в Чирпан, където се върви спецакция на МВР и прокуратурата срещу битовата престъпност.

Искам категорично да заявя, че прокуратурата няма да участва в дребни политически игрички и бизнес игрички, ще гоним до дупка бандитите. Ние сме независима институция, знаем какво трябва да свършим. Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и обикновени крадци, но знаем, че  гражданите искат от нас ред, законност и справедливост.

Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНТ в Чирпан.

„Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви“, обясни той. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име