Intrigi.bg Свят Германски медии искат Меркел да обясни състоянието си

Германски медии искат Меркел да обясни състоянието си

156
0

Три пъти за един месец камерите заснеха как германската канцлерка Ангела Меркел получи видим за всички тремор на публично място. След всеки нов случай, тя и близките до нея обясняват, че е добре и хората няма за какво да се притесняват. Но наистина ли е така?

Германският вестник „Кьолнер Щат Анцайгер“ призова Меркел да обясни публично дали има здравословен проблем и на какво се дължи състоянието й. 

„На политиците не е забранено да се разболяват – те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия“, пише германското издание.

„Много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното треперене да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат“, подчертава „Кьолнер Щат Анцайгер“.

За първи път Меркел бе забелязана да получава тремор по време на посещението в Берлин на украинския премиер Володимир Залински. Тогава, малко след случая, на пресконференция канцлерката обясни, че „процесът на възстановяване все още не е приключил, но има прогрес.“ „Ще трябва да живея с това за малко, но съм много добре, няма нужда да се притеснявате“, добави тя.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име