Intrigi.bg Политика ГЕРБ – СДС иска комисия да разследва Бойко Рашков

ГЕРБ – СДС иска комисия да разследва Бойко Рашков

396
0

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла искане за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва действията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на предизборната кампания, обяви зам.-председателят на групата Тома Биков. Десислава Атанасова уточни, че комисията ще разследва дали са използвани специални разузнавателни средства (СРС) и полицейски сили срещу симпатизанти и кандидати за народни представители от ГЕРБ в последната предизборна кампания. Партията на Борисов и Рашков са в конфликт от месеци, който ескалира в дните след изборите. Стигна се дори до закани и обиди.

„След като не отговори на нито един въпрос тук, служебният министър Бойко Рашков ползва трибуната на МВР, за да прави нови внушения по отношение на всички акции, които са провели МВР по време на предизборната кампания. Смятаме, че това е абсолютно недопустимо. Ще продължим да задаваме въпроси и ако е нужно всеки ден ще изслушваме г-н Рашков до момента, в който той е министър на вътрешните работи, за да се установят всички факти и обстоятелства, които той хвърля в публичното пространство без да почиват на абсолютно никакви данни“, каза Атанасова и допълни, че е внесено искане и за изслушване на закрито заседание на председателя на бюрото за контрол на СРС-та.

Тома Биков обяви, че днешното изслушване на Бойко Рашков в парламента е показало, че той е „най-несъстоятелният министър на МВР през последните 31 години, абсолютно неадекватен човек“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име