Intrigi.bg Политика ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове

ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове

234
0

За да не се самозабравим, ще създадем Комисия по етика в ГЕРБ – съобщи премиерът Борисов в неделя на извънредното национално заседание на управляващата формация

Делегатите на извънредното национално събрание на ПП ГЕРб освободиха Цветан Цветанов от поста зам.-председател на партията и от поста член на Изпълнителната комисия на партията, предаде БГНЕС.

Цветанов бе освободен въз основа на „искане от зам.-председателя на ПП ГЕРБ и член на ИК на ГЕРБ, с което заявява желанието си от 30.05.2019 г. да подаде оставка от всички постове, които заема в партията“.

Според устава на партията, когато освобождаването е по молба на един от членовете на двата органа, решението има сила от датата на подаване на заявлението – в случая 30 май т.г.

С подкрепата на 1046 делегата Цветанов бе освободен от постовете в партията. Против гласуваха 10 души, а 11 се въздържаха.

Делегатите решиха да запазят числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души.

Накъде поема Цветанов

Работя върху създаване на център, които да бъде за евроатлантическа дейност с анализи и прогнози на тема „Сигурност“. Това обяви Цветан Цветанов минути след приключване на Националното събрание на ГЕРБ, по време на което той седеше до премиера Бойко Борисов.

На въпрос дали тази организация няма да прерасне в партия, Цветанов каза че такова нещо на този етап не е обмисляно и възприе въпроса като опит за интрига.

Бившият зам.-председател добави, че от 17-ти работи, но не в и за ГЕРБ.

„В организационна дейност няма да участвам, няма да отговарям за предизборните щабове и да участвам в тях. Когато минат изборите ще може вече да се сравнява“, заяви Цветанов в отговор на въпрос как ще работи за ГЕРБ като редови член на партията.

Запитан в какви отношение е с Борисов и дали са се чували откакто е подал заявлението си за напускането на партията, Цветанов отговори, че няма нищо неизказано помежду им, и че са се чували на няколко пъти.

Бившият зам.-председател, който остава без наследник на поста, благодари на медиите за отразяването и опитът им да бъдат обективни.

„Плановете са ми да бъде по-често със семейството ми, защото през тези години отсъствах много“, каза още Цветанов.

Извънредното национално събрание на ПП ГЕРБ се провежда в НДК. На събитието присъстват 1200 делегати от цялата страна.

За да не се самозабравим, ще създадем Комисия по етика в ГЕРБ

Това съобщи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Предвижда се Комисията да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания. Премиерът Борисов заръча членовете на комисията да бъдат чисти и морални хора.

„Когато получаваме на „Фейсбук“ или на страницата ни сигнали, първо ние да си проверим. Има МВР, прокуратура, но това си е тяхна работа. Но първо ние да си знаем, да проверим дали е вярно“, посочи той.

Какво още се случи на Националното събрание 

Румяна Бъчварова бе освободена като член на ИК на ГЕРБ поради преминаване на дипломатическа длъжност. Решението е в сила от 22 април т.г.

Националното събрание определи, че занапред председателят на партията ще има двама, вместо, както е досега, трима заместници.

По предложение на Бойко Борисов – Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха избрани за членове на ИК на мястото на Цветанов и Бъчварова.

В началото на форума във видеообръщение Жозеф Дол, председател на ЕНП, посочи, че делегатите на Националното събрание, освен промени в Изпълнителната комисия, ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията. Той благодари за лоялния ангажимент на ГЕРБ към ЕНП и определи Бойко Борисов като истински лидер с визия за своята държава и ЕС.

Дол похвали и водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел за безупречната й работа като еврокомисар. 

Вашите кметове са ценен ресурс на партията, посочи още Жозеф Дол, визирайки предизборната работа на Бойко Борисов, свързана с обиколки в страната, на които е показал какво е постигнала местната власт и благодарение на средствата от ЕС. 

Събранието гласува промени в устава, с които председателят на партията ще бъде занапред с двама заместници, вместо трима, както беше досега. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име