Intrigi.bg Политика ГЕРБ няма да участват на консултациите при президента за кабинет

ГЕРБ няма да участват на консултациите при президента за кабинет

358
0

Коалицията ГЕРБ/СДС няма да участва в провеждащите се днес в президентската институция консултации за съставянето на кабинет. Новината съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на трибунка в Народното събрание.

Атанасова се аргументира, че многократно вече бил нарушен диалогът, а и се водят разговори между останалите партии, които искат да се състави правителство. Ние не считаме, че имаме място в президентската институция и провежданите от господин Радев консултации, подчерта Атанасова.

Президентът Румен Радев тежко разединил българската нация и ГЕРБ смятат, че не може да бъде легитимиран като обединител. Господин Радев наруши този принцип, раздели българската нация и в момента няма как да започне да ни обединява, подчерта зам.-председателят на партията Даниел Митов. Според него държавният глава трябва да плати цената за това разделение на предстоящите президентски избори.

Радев назначи служебен кабинет, когото лично инструктира да участва пряко и директно в предизборната кампания, като се опитва да дискредитират с клевети една единствена коалицията – ГЕР/СДС, изтъкна Митов.

От своя страна Томислав Дончев заяви, че за ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, да бъдат изолирани и ограничени от това, което се случва от абсолютно различните като цели и идеология политически сили. ГЕРБ ще изпълнят най-съвестно ангажиментите си към хората, каза Дончев.

По думите му да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си и нямат програма, няма нищо общо с принципите. Ние ще бъдем горди да бъдем опозиция, каза още Томислав Дончев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име