Intrigi.bg Политика ГЕРБ: Не изключваме вариант да подкрепим кабинет на Петков

ГЕРБ: Не изключваме вариант да подкрепим кабинет на Петков

219
0

Парламентарната група на ГЕРБ може да гласува „въздържал се“ за правителството, което ще предложат от „Продължаваме промяната“. Депутатът Радомир Чолаков обаче не изключва възможността и да бъде изразена подкрепа за новия кабинет.

В студиото на Нова телевизия той посочи, че както всички останали ГЕРБ също искат да има правителство, тъй като е време за това. Той коментира и какво биха направили при евентуална кандидатура на Кирил Петков за премиерския пост.

„Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се“, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари“, заяви Чолаков.

Той обясни, че би искал новата власт да има „дълъг живот“, за да може да реализира намеренията си си. „Те всъщност имат добри намерения и интересни виждания“.

По думите му ГЕРБ на този етап тръгват по пътя на опозицията.

„Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим“, обясни той.

Депутатът предвижда, че задачата на Минчев като председател на НС няма да е лесна.

„Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация“, добави Чолаков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име