Intrigi.bg Политика ГЕРБ: Има ли връзка незаконният арест с разговара Борисов-Порошенко и подкрепата за...

ГЕРБ: Има ли връзка незаконният арест с разговара Борисов-Порошенко и подкрепата за Украйна?

306
0

Има ли някаква връзка незаконният арест на „Рашковото МВР“ със видеоконферетната среща на Борисов и Порошенко? Това попита Десислава Атанасова от ГЕРБ – СДС по време на брифинг в Народното събрание.

„Минаха 100 дни и сега няма да се спираме на всички провали на правителството. Факт е обаче, че българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление. Най-сериозният провал, заедно с провалите в икономика, енергетика, инфлация, външна политика, е провалът на Рашков и Рашковото МВР. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това вчера се потвърди и от българския съд, който отказа изобщо да разглежда протоколите от дейността на Рашковото МВР и категорично заяви, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентен орган. Днес адвокатът на г-н Борисов, на г-н Горанов, и на г-жа Арнаудова депозира жалба в Софийски районен съд срещу заповед за задържане отново издадена от нелегитимното и некомпетентно МВР, тъй като намираме, че не са налице обстоятелствата съгласно Закона за МВР. Очакваме съдът в срок да се произнесе и да потвърди това, което заяви и в своето определение вчера Софийски градски съд. По-важното обаче може би и в този контекст е нещо друго. Първо, че управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушване на свидетеля временно изпълняващ длъжността – така наречен просто Киро, тук в пленарна зала. Именно той е основен двигател на тази некомпетентна и импотентна операция. На второ място бих искала да акцентирам и кога се случи тя. Тя се случи в деня, в който Бойко Борисов се срещна онлайн във видеоконферетна връзка с бившия президент Порошенко. Тук въпросът става доста по-сложен, а той е има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР с деня на срещата във видеоконферетна връзка с бишвия президент Порошенко, със заявката на ангажираност на нашата ПГ с подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ – СДС в 47-ото НС ще декларира и ще настоява за такава подкрепа. На тези въпроси кой ще отговори? Ние подозираме, че много сериозна такава причинно-следствена връзка има. Надявам се, че съвсем скоро това ще стане ясно и на българските медии и на цялото ни общество“, заяви Атанасова.

Делян Добрев каза, че най-точната оценка за едно правителство е на финансовите пазари. Според него спредът между нашите и немските държавни ценни книжа се е увеличил с 20%. „Това е оценката на финансовите пазари за начина, по който се управлява България“, каза Делян Добрев.

Томислав Дончев от ГЕРБ- СДС каза, че анализът на 100 дни би бил лесен. „Да правиш анализ на нищото, не отнема много време“, каза още Дончев. По думите му в медиите е излязъл документ, за който се твърди, че е от показанията на министър-предесдателя. Той го определи като шокиращ и трябва да се изучава в различни по вишси училища – не само по правни науки, а и такива по медицина. „Аз съм видял Делян Добрев да пие бира. От там произлиза, че Делян Добрев е алкохолик, а от там произлиза, че обрал пощенската кола“, каза още Дончев.

Той призова да не се правят лековати коментари по отношение на ключови институции, защото има рик от спиране на европейското финансиране.

„Различни медии вадят различни списъци от народни представители, които ще бъдат задържани. Не знам дали е истина или не. Ние много се надявахме днес г-н министър-председателят да уважи българския парламент, което за съжаление не се случи“, каза още Дончев. Томислав Дончев заяви, че той е трябвало да уведоми народните представители кои ще бъдат арестувани, за да си пратят децата по бабите и дядовците и да си подготвят топли дрехи.

На въпрос дали ще поискат вот на недоверие на правителството, Дончев отговори: „Какви ще са парламентарните ни реакции, ще разберете съвсем скоро. Вот на недоверие със сигурност е необходим. Ако правителството заслужава вот на недоверие, това на първо място е икономическата политика“. Според него от това страдат всички хора. „Ако трябва ние да внасяме вот на недоверие, той ще бъде по тази тема“, каза Томислав Дончев.

Той заяви, че не мисли, че оставка на вътрешния министър, би била решение на проблема. /БГНЕС

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име