Intrigi.bg Политика ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател

ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател

222
0

Официално! ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

„Готови сме с кабинет. Аз съм уморен”, каза Борисов. И обяви лично решение – да се оттегли от двете места в парламента, от които е избран. 

„Искам да ви информирам за едно мое решение. То беше лично мое. Мисля, че в тази сфера – не само в партията, но и извън нея, имам най-много опит, но и успехи. Не случайно в лидерските двубои победих. Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, от които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя”, заяви още Борисов.  

Той коментира и защо не е предложен Томислав Дончев за министър-председател.

„Той каза: „Не искам и мен да ме намразят”. Защото в момента е много модерно да мразиш”, обясни Борисов.

На изборите Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. След като спечели депутатско място, той обяви, че ще стане и член на партията. 

Даниел Митов започва политическата си кариера в ДСБ, където през годините е заемал и поста на зам.-председател на партията. През 2012 година я напуска и се присъединява „Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева. През 2014 година Митов влиза и в изпълнителната власт като министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. А след това – в кабинета „Борисов 2“ запазва поста си на министър на външните работи. 

Борисов каза, че от ГЕРБ са готови с кабинет, когато им бъде връчен мандатът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име