Intrigi.bg Политика ГЕРБ: ДПС целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ“

ГЕРБ: ДПС целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ“

187
0

ПС съвсем целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ“.

Това заяви на пресконференция Даниел Митов от ГЕРБ.

По думите на Митов „цифрите изумително съвпадат, когато става въпрос за намаляване на броя на гласовете на ДПС в определени общини и увеличаване на подкрепата за ИТН“.

„Това, че ДПС играха за ИТН на изборите е факт. Цифрите го показват“, каза лидерът на партията Бойко Борисов. 

„Ангажиментът към ДПС вече го свършиха. Назначенията са направени. Сега ДПС може да стои уж на страна. Нашият приятел Христо Иванов на 15 юли по БНР казва, че ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта. Правилно. Това ще се превърне в поредното правителство, което се носи по вълните на неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС, които може би е забелязал около „Росенец“, допълни Борисов. Според него има вероятност „Демократична България“ да води разговори с БСП. Той се оплака и от репресии срещу симпатизанти на ГЕРБ.

Борисов цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който заяви преди дни, че известен политик от близкото минало е купувал гласове от Враца, Монтана и Видин.

„После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове“, каза още Борисов. 

ГЕРБ днес дадоха брифинг в Централата на партията.

В изявлението пред медиите участваха лидерът на партията Бойко Борисов, бившият здравен министър Костадин Ангелов и Даниел Митов. 

Според партията големият брой секции в чужбина е създал възможност за купуване на гласове и контролиран вот.

Според Даниел Митов ГЕРБ са победителите на родна почва, тъй като преднината на ИТН пред ГЕРБ идва от гласовете зад граница.

„ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към „Има такъв народ“ в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 0000 гласа“, заяви Митов.

Той допълни, че след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи още, че имат съмнения за това как се е оперирало с машините и кой ги е пипал.

Митов посочи още, че в София „Има такъв народ“ са получили сериозна подкрепа от ромските секции. „Нашият резултат се дължи на дългогодишна работа в тези общност. Нямаме никаква представа откъде е дошла подкрепата за ИТН специално в София, но и не само“, каза той.

Бойко Борисов коментира и случая с „Пирогов“ и служебният здравен министър Стойчо Кацаров. По думите му истината ще излезе наяве.

„Изчегъртаха“ Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница „Св. Анна“, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА“, заяви Борисов.

„Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти – веднъж ходи на ски, друг път твърди, че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал“, каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. „Г-н Кацаров, вие се провалихте“, категоричен бе Ангелов.

Ангелов отправи няколко въпроса към Кацаров, свързани с новоназначения в няколко болници.

„Назначен ли е за директор на ямболската болница пенсионер, упражнил правото си на пенсия, който фалира болницата в Раднево, за която имаше протести? Назначен е нов директор на „Александровска болница“ – какво постигна той в болниците в Шумен и Ловеч? Назначен ли е за член на Съвета на директорите на болница „Св. Анна“ във Варна представител на „Демократична България“, попита той. 

Бившият здравен министър зададе още един въпрос на Кацаров – къде се е провел новоназначеният съвет на директорите на „Пирогов“:

Даниел Митов пък заяви, че „нито един президент до момента не си е позволил да злоупотребява с Конституцията и институцията служебен кабинет по начина, по който го прави Румен Радев“.

„Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. А Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори“, заяви Митов.

Запитан дали главният прокурор ще бъде освободен, Бойко Борисов заяви отговори: „Не се интересувам нито от Лозан Панов, нито от Иван Гешев. Това са си независими институции“.

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното правителство да остане, тъй като то „ще потопи Румен Радев“. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име