Intrigi.bg Политика ГЕРБ допусна много калинки в управлението, време е обществото да изгребе пяната

ГЕРБ допусна много калинки в управлението, време е обществото да изгребе пяната

556
0

Оказа се, че ДПС не е създател на всичко, което с случва в държавата през последните 30 години“. Това каза пред БНР Рамадан Аталай – депутат от ДПС.

По думите му, когато управление на ГЕРБ и коалиционните им формации, всички те започват да мислят само за себе си, а не за обществото.

Според Аталай ДПС е очерняно, че „осребрява всичко“.  „Предложените законопроекти на националистите („Обединени патриоти“ – бел.ред.) не предлагат ръст на икономиката. Техните предложения са винаги за ограничаване и забрана на права и свободи и насочване на омразата към малцинствата, а в последно време – по какъв начин да бъдат национализирани големите сектори. С нищо друго не се занимават“, коментира той.

По думите му ДПС се отличават от другите политически формации само по принципността си.

Във връзка с упрека на парламентарната група на „Обединени патриоти“ към ГЕРБ за съвместни действия с ДПС и заявката им да излязат от коалицията с ГЕРБ, след разнобой по промените в Закона за МВР, Рамадан Аталай коментира.

„Предложението за доброволните формирования ОП го бяха направили в Закона за устройство на териториите преди 2 години. Интересното е, че това предложение не идва само от ОП, но и от зам.-председателя на Народното събрание г-н Емил Христов. Опитите тогава не успяха, защото Цветан Цветанов – тогава председател на ПГ на ГЕРБ, разбра, че това, което се предлага е недопустимо. Че не могат да се създават някакви шпиц групи, които да се ползват по всякакъв начин и както си искат, в полза на управляващите. Сега „Обединени патриоти“ решиха, че могат да прокарат „по терлици“ това предложение в Закона за МВР“, добави Аталай.

Той посочи, че позицията на ДПС и тогава, и сега е последователна и е против доброволните отряди. Според него голяма част от ГЕРБ също е против това предложение на ОП, но „натискът от патриотите и изнудването на ГЕРБ беше факт“.

Депутатът от ДПС коментира още, че „кореспонденцията от Дубай“, която всеки ден обвиняемият бизнесмен Васил Божков поддържа всеки ден, не дава добър образ на България пред Европа, а също и пред обществото.

Рамадан Аталай изрази общо мнение на ДПС, че ГЕРБ са допуснали в управлението на страната много неподготвени за това хора, т.нар. калинки, което е проблем.

„Това не е приемливо и е крайно време обществото да вземе нещата в ръцете си и да изгребе пяната от средите на управляващите“, каза той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име