Intrigi.bg Политика ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

123
0

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви във включване на живо във Facebook, че коалицията ГЕРБ-СДС връща проучвателния мандат за съставяне на правителството.

„Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата“, посочи Борисов.

На срещата при него бяха Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова. Това се случва, след като „Има такъв народ“ и „Демократична България“ отказаха разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Според Борисов и втората политическа сила – „Има такъв народ“, няма да състави правителство.

„Ако имаше преговори, да докладвам как са минали. Ние бяхме подготвени по политики, с преговорни екипи и със състав. За съжаление партиите, към които се обърнахме за преговори, решиха безотговорно и надменно да откажат подобни разговори, което според мен е политическа грешка и проява на незрялост“, заяви Даниел Митов.

„Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи“, смята Борисов. Той обяви, че ще приеме решението на партията да върнат мандата за съставяне на правителство.

„Видях, че едни от първите решения на новите депутати е да си вдигнат заплатата на 10 хил. лв. Видях и друга порочна практика – гласуването с чужди карти. Чухме как трябва да се режат крайници на политически опоненти и как не трябва да се дава думата на опозицията“, каза още Борисов.

„Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в парламента, а след това в канторите си. Вижте за какво гласуват“, каза Борисов. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име