Intrigi.bg Политика Георги Харизанов: Плюя на всички рютета, доносници и лизачи

Георги Харизанов: Плюя на всички рютета, доносници и лизачи

350
0

Да ни „пуснат“ в Шенген. Колко пъти сте чули този израз? Нека позная: Хиляди. От новинарски емисии, от пишман журналисти, от абдал коментатори и начинаещи политици. Някой трябва да прояви милост и снизхождение и да ни пусне някъде, за което ние пък трябва да сме покорно благодарни, докато свят светува.

Проблемът тук, уважаеми читатели, далеч не се изчерпва с шенгенското пространство, спокойно преминаващите товари без опашките от тирове на пропускателните пунктове, бързите коридори на аерогарите и края на задръстената с летовници гръцка граница. Нито пък с прословутата шенгенска информационна система, за която българските служби и магистрати все така, видиш ли, не били дорасли. Но пък италианските са дорасли, ако разбирате иронията.

Проблемът е манталитетен, национален и е проблем на некачествената политическа класа и отвратителните ѝ междуособици, създали и продължаващи да създават общество от неуверени хора с ниско или никакво национално самучевствие и самосъзнание. От години кандидатите за власт ни продъниха ушите с позоренето на собствената си държава: Най-бедната, най-корумпираната, най-крадливата, най-умиращата, най-безнадеждната. И доколкото нищо от това не е вярно, хората дотолкова потънаха в помията на този антиразказ, че ги избраха, тия същите, мразещите България, да я управляват. Как завърши управлението им, всички видяхме, виждаме ги къде са и сега и как се гушнаха с уж причинилите всички тези уж ужасии.

Провалът и изчезването на мразещите България, че отскоро и София, няма да изчезне с тях самите. У нас още от 1989 г. насам витае един комплекс, умело подсилен от мажоретките на Сорос и клакьорките на „Америка за България“: Че не сме европейци, не сме цивилизовани, не сме доизрасли, не сме прогресивни, не сме модерни, не сме глобални, не сме на ТЯХНОТО ниво. И че имаме да догонваме. Много. И преди да ги догоним, ако изобщо някога успеем, трябва да сме им адски благодарни, ако ни „пуснат“, „приемат“ или „одобрят“ за каквото и да било. Защото е по милост и защото не заслужаваме.

И хорът на подмазвачите и писачите на доноси няма никакъв проблем с това. Защото доскоро ги устройваше. Всяка критика, всеки набрал известност донос, всеки превърнал се в разследване срещу България сигнал и всяка санкция, наложена ни от някой анонимен брюкселски тунеядец, беше приемана като победа на модерните сили и пирон в ковчега на омразното статукво. И да, поставена в тази ситуация от собствените си предатели и родните гробокопачи, България някак естествено е поставена в ситуацията да чака благоволението на някой си Рюте и поредните управляващи в Австрия.

Само че простокирчовците управляваха и пак управляват. И сега доносите и тоновете помия, хвърлени по България, им падат по гърба.

И може би е време да спрем да искаме да ни пускат някъде и да прекратим 14-годишната война за място под слънцето на шепа провъзгласили се за светци на демокрацията, изразяваща се в нихилизъм, самобичуване и мазохистично удоволствие от денонщно храчене по собствената им родина.

Намерихте си мястото под слънцето, светци на демокрацията. Вече управлявате, и то втори мандат. И е крайно време да започнете да управлявате като българи, да се държите като българи и да говорите за България като българи. Колкото и да ви е трудно.

България е изпълнила всички критерии за присъединяване към прословутото шенгенско пространство преди много, много години. Охраната на външната граница на ЕС, която България осъществява, е стотици пъти по-добра от охраната на външната граница на ЕС, която Гърция се опитва да осъществи. България е стотина места по-напред от Италия в индексите за правосъдие и антикорупция. За разлика от Нидерландия България НЕ изнася синтетични наркотици за милиарди евро всяка година, нито пък е главният порт за вход на тонове кокаин в Европа – трон, за който Нидерландия свирепо се конкурира с Дания и Испания например.

За разлика от Нидерландия в България не убиват журналистите, пишещи статии срещу наркомафията. Нито пък взривяват с миномети и бусове бомби редакциите на сайтовете, пишещи срещу наркокартелите. Нямаме витрини с проститутки, наркотици не се продават свободно по улиците и водещите ни национални медии не наричат собствената си страна „безнадеждна наркодържава“.

За разлика от Франция и Швеция нямаме „ноу-гоу“ (не отивай) зони в големите градове, пълни с радикализирани ислямизирани пришълци, увиснали на социалната ни система. Нямаме и проблем с атаките с гранати между групите, на които вече не им е достатъчно само да се стрелят – отнема много време и умират твърде малко врагове. Затова е по-добре направо с гранати. Поради което Дания затвори ШЕНГЕНСКАТА си граница с Швеция при Малмьо за пръв път от Втората световна война насам , за да не си внесе по шенгенски същите гранати, жартви и банди.

За разлика от Испания нямаме действаща гражданска война по външната си граница с Африка, където мигрантите (това НЕ са бежанци) просто чакат да се съберат няколко десетки хиляди, след което събарят граничните ограждения и помитат полицията със сила. И така до следващата вълна пришълци.

От 25-ата по богатство в света Италия (по-висок БВП на глава от населението от Япония например) последните десет години са емигрирали над 1 милион души. Висококвалифицирани, високообразовани и много способни. Хора, които са отчаяни от срастването на мафия и държава, ежедневните убийства, ужасяващата корупция и липсата на перспектива. От това само 37% от жените да са официално работещи, а страната им да е на едно от последните места в ЕС по процент младежи, записващи се в университет.

България, уважаеми европейци и неуважаеми лизачи на пропагандата, е държава на над 1300 години. Държава, дала на света азбука и писменост. Държава, няколко пъти спасила с кръвта си Европа от вражески цивилизации. Държава, която не е преклонила главица и е оцеляла и от визайнтийския меч, и от османския ятаган, и от руския автомат.

Ще оцелее и под напъните на прогресивисти, левичари, джендъристи и трансактивисти.

България е пълноправен и горд член на ЕС и НАТО и е изпълнила всички критерии за Шенген.

Точка.

И плюя на всички рютета, доносници и лизачи, заради които някой си щял да ни „пуска“.
Имаме да растем икономически, имаме да забогатяваме, имаме да строим и инвестираме. Но нямаме нищо ценностно, в което да ви догонваме, уважаеми европейци. Напротив, в много отношения вие имате да догонвате нас. И да си спомните историята, корените и идеалите си, защото ние ги помним и за разлика от вас ги уважаваме.

И точно заради това не давам правото на никой безгръбначен политически михлюзин да ходи да се моли някъде и на някого да бъдем „пуснати“. Ние сме Европа, а не рютетата. Единственото, което правят рютетата, е успешно да я съсипват пред очите ни.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име