Intrigi.bg Политика Георги Гергов – взет на мушка предкампанийно според Станишев

Георги Гергов – взет на мушка предкампанийно според Станишев

323
0

Трябва сериозно да се мисли за икономически антикризисен щаб, защото са нанесени тежки щети върху икономиката. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев.

Според него в здравен аспект мерките на правителството са били успешни и това личи по броя на заразените спрямо другите европейски страни. Големият въпрос по негови думи обаче е за икономическите и социалните мерки, за които нямало достатъчна комуникация от страна на управляващите.

Станишев посочи, че правителството трябва да направи повече за да постигане на съгласие, тъй като при криза хората очакват политиците да се разбират в името на националните интереси.

Запитан доколко е адекватно поведението на левицата като опозиция, лидерът на ПЕС обясни, че ролята й в такива ситуации била деликатна. Според него БСП е направила правилното, подкрепяйки мерките.

„Опозицията трябва да пази някои основни принципи, тъй като имаше залитания. Очертава се край на извънредното положение, а това означава нормална работа на парламента. Той е мястото, на което правителството трябва да представи своите идеи и да се срещне с представители на всички партии“, коментира той.

Относно партийната атака спрямо председателя на пловдивската организация на БСП Георги Гергов, след като той похвали правителството за навременните мерки, Станишев бе категоричен, че подобна заклеймяваща кампания не е най-разумното нещо.

БСП има нужда от обединяване, заяви той и подчерта, че левицата винаги е била най-демократичната партия, в която всеки може да изказва позиция. Според него в предстоящата кампания за избор на партиен лидер най-големи шансове има този, който ще съумее да представи платформа, която обединява, а не разделя.

За атаката на Гергов някой е преценил, че предкампанийно той е удобна мишена, подхвърли Станишев. Той подчерта, че опозицията трябва да действа национално отговорно, което не означава безкритично към правителството.

Относно съревнованието за лидерство между Корнелия Нинова и Кирил Добрев и запитан дали той самият има свой „състезателен кон“, Станишев бе категоричен, че ясно е заявил, че няма намерение да участва, тъй като има достатъчно ангажименти около ПЕС.

В БСП никога не съм откривал войни, срещу мен са водени кампании и бойни действия, подчерта той и призова за силна БСП като автентична алтернатива на сегашното управление.

Припомняме, че в БСП не за първи път има търкане между настоящото ръководство в лицето на Корнелия Нинова и Георги Гергов. Сега обаче социалистите искат оставката на Гергов заради изказванията му в телевизионно интервю, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име